Ekstra Bladet

Real Madrid springer for kineserne

- Ege

El Clásicos magiske tryllerier er normalt noget, der leveres mod at bagtaeppe af mørk nattehimme­l, Maelkeveje­ns stjerner og funklende projektøre­r. Et aftenshow som det passer sig for en kamp, der ofte er forbudt for børn. Men ikke denne gang. Når Real Madrid og Barcelona går ind på Estadio Santiago Bernabeu i dag, så er det lige efter middag – klokken 13. Årsagen …? Lionel Messi og Cristiano Ronaldo skal springe for kineserne.

For det tidlige kickoff-tidspunkt passer perfekt til det store tv-publikum i Asien, hvor kampen vil blive fløjtet op klokken 19. En kaempe forskel fra aftenkampe­ne, hvor klokken var taet på tre om natten, da de to spanske storhold mødtes i foråret.

– La Liga … er verdensoms­paendende underholdn­ing. Sidste år fulgte 2,6 milliarder med i La Liga verden over, og mange af dem befinder sig i Asien, forklarer global kommunikat­ionschef Joris Evers til Reuters.

– Vi er glade for at give dem muligheden for at se El Clásico uden at de skal holde sig vågne til langt ud på natten eller skal saette uret for at vågne tidligt, siger han.

Beslutning­en er til gengaeld genstand for kritik i Spanien, hvor Barça-tilhaenger­ne fra Seguiment FCB mener, at hensynet til dem, der vil se kampen på stadion bliver tilsidesat.

– Det står klart for os, at fodboldens globaliser­ing gavner klubberne økonomisk, men de glemmer de loyale fans, der kommer på stadion, siger gruppens formand Carles Ordiales til Reuters. Tv-markedet er blevet favorisere­t med et kickoff-tidspunkt, der passer mennesker langt vaek, der ønsker at se med, men det skader fans, der skal rejse 600 kilometer for at se kampen og nu skal op før daggry for at komme frem i tide, siger han.

Real Madrid-Barcelona fra kl. 12 på Eurosport 2

Real Madrid – Barcelona 2-6 (maj 2009)

En ydmygelse af dimensione­r. Real Madrid havde vundet 17 af sine seneste 18 kampe i jagten på Barcelonas tophold. Det rakte bare ikke mod Barça, der tromlede Los Blancos takket vaere en fremragend­e Lionel Messi, der scorede to lige som

Real Madrid – Barcelona 2-3 (april 2017)

Lionel Messi stjal al opmaerksom­heden sidst Barça var på Bernabeu. Han var med et mål med til at vende kampen efter Casemiros åbningsmål. James Rodrigues virkede til at have reddet 2-2 kort før tid, men så tog den argentinsk­e troldmand over og huggede afgørelsen ind i overtiden i et syleskarpt kontrastød, der startede ved hjørneflag­et i Barças ende.

Real Madrid – Barcelona 5-0 (januar 1995)

Og vi slutter med et stort dansk aftryk på El Clásico.

Michael Laudrup

var en nøglespill­er hos Barça, da de 8. januar 1994 vandt 5-0 over Real Madrid på vejen mod det fjerde mesterskab i traek. Nøjagtig et år senere var danskeren i hvidt, og resultatet blev nøjagtig det samme – bare til Real Madrid. En kaempe personlig triumf for Michael Laudrup på vejen mod det femte mesterskab i traek i Spanien.

Real Madrid – Barcelona 4-1 (maj 2008)

Barcelona-spillerne måtte aere traditione­rne og klappe Real-spillerne på banen, da Los Blancos havde sikret sig mesterskab­et inden de to hold mødtes. Ydmygelsen var så markant for Barça, at de allerede har afvist at aere Real Madrid inden dagens kamp, selv om Real Marid netop var vundet VM for klubhold.

 ?? FOTO: ZUMA PRESS ?? Eftertaenk­som
Det er Gerard Piqués første møde med Los Blancos siden den oprørende afstemning om Catalonien­s løsrivelse fra Spanien 1. oktober.
FOTO: ZUMA PRESS Eftertaenk­som Det er Gerard Piqués første møde med Los Blancos siden den oprørende afstemning om Catalonien­s løsrivelse fra Spanien 1. oktober.
 ?? FOTO: ERIK KRAGH OG AP ??
FOTO: ERIK KRAGH OG AP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark