Ekstra Bladet

GROSJEAN SAETTER ALT PÅ ÉT BRAET

KEVIN GØR STATUS: Målet er at slå Romain Grosjean i tidtagning­erne naeste saeson. Kevin Magnussen griber discipline­n noget anderledes an end sin teamkammer­at

-

ABU DHABI (Ekstra Bladet): I hans tid som McLaren-kører regnede teamet Kevin Magnussen for hurtigere end Jenson Button målt på en enkelt omgang. Ofte satte den unge dansker den optimale tid i allersidst­e hug.

Hos Haas i 2017 var det Romain Grosjeans varemaerke.

Hvilket går Kevin Magnussen mere på, end han vil indrømme. For første skridt til at slå teamkammer­aten tages om lørdagen.

Jeg prøver at slå ham, men jeg kommer ikke til at gøre det på den måde, han gør det Hvis han har fire skud, fyrer han den helt vildt af på alle fire omgange. Og det kan vaere, at han rammer rigtigt

Magnussen har brugt en del tid på at gruble over, hvordan stillingen kunne ende 12-8 i fransk favør. Forklaring­en er ifølge danskeren VF17’erens køreegensk­aber, som passer Romain Grosjean bedre.

– Bilen er svaer at køre, og jeg er en kører, der har brug for stabilitet i bagenden, så den ikke overstyrer på vej ind i svingene, forklarer Kevin Magnussen, da sammen med Ekstra Bladet gør status over sin saeson.

– Når man skal angribe svingene, vil jeg helst have, at bagenden er stabil. Så vil jeg hellere have, at bilen understyre­r lidt, og man ikke har så meget greb foran. Så laenge den er stabil, er jeg tilfreds, og det fungerer for mig.

– Men den her bil er ikke saerlig stabil på vej ind i svingene. Det gør, at jeg har svaert ved virkelig at få det maksimale ud af én omgang. Det var ikke min optimale kvalifikat­ions-bil, det er helt sikkert, men den har vaeret nemmere at få til at fungere i løbene. Specielt på de hårdere daek, siger danskeren.

Ikke den store forskel

At have lokalisere­t problemet kan vaere vejen frem til en mere jaevnbyrdi­g duel i den kommende saeson.

– Hvis vi kan arbejde på den del henover vinteren og få det løst eller forbedret, tror jeg, at det vil vaere bedre for mig i tidtagning­erne, vurderer Kevin Magnussen.

– Det er om søndagen, man scorer point, og det er vigtigt. Og der synes jeg egentlig, vi har vaeret meget lige.

– Jeg ved godt, at han har scoret flere point end mig, men jeg fik heller ikke nogen i Østrig (på grund af teknisk defekt, men her var Haas mest konkurrenc­edygtig hele året, red.).

– Måske har jeg lavet nogle fejl, som han ikke har, der har kostet point, men ud fra performanc­e synes jeg ikke, at der er forskel på os i løbene, fastslår den danske Formel 1-kører.

Fyrer den bare af

Grosjean scorede 28 point mod Magnussens 19, var bedst om lørdagen og leverede med den østrigske sjetteplad­s årets bedste Haas-resultat. Til gengaeld kørte danskeren flere hurtigste omgange, flest omgange i top ti og var bedste i det interne regnskab, når begge kørere så ternet flag.

– Jeg synes, at det siger meget om, at bilen var svaer at køre på én omgang for mig i år – og at Romain er sindssyg god til at vaere ligeglad, siger Kevin Magnussen.

– Han satser altid! Og for det meste rammer han altid rigtig på en eller anden omgang i tidtagning­en. Og den omgang, han rammer rigtigt på, er rigtig svaer at slå, konstatere­r den danske kører.

– Jeg prøver at slå ham, men jeg kommer ikke til at gøre det på den måde, han gør det. Han har en anden stil og en anden mentalitet, forklarer han.

– Jeg har brug for at vide, hvad jeg skal gøre og så udføre det. Hvor han tager det lidt mere på gefühl og fyrer lortet af.

– Hvis han har fire skud, fyrer han den helt vildt af på alle fire omgange. Og det kan vaere, at han rammer rigtigt, forklarer Kevin Magnussen.

– Man taenker mange gange, at han ikke rammer rigtigt, og at det ser ud af helvede til, men lige pludselig rammer han alligevel. Når man kommer tilbage og kigger på den omgang, så er den bare virkelig god på nogle områder, fortsaette­r han.

– Romain får mere ud af det, hvis bilen er overstyren­de. Hvis den er understyre­nde, har han det svaert. Og det er lidt mere min stil, siger Kevin Magnussen.

Ikke Kevins skyld

Et fokuspunkt før kommende saeson er netop forberedel­serne til hvert grandprix, så både team og kørere bedre ved, hvordan raceren opfører sig under weekendens forhold.

– Jeg giver Kevin ikke skylden for noget på det punkt, for som team skal vi vaere bedre fredag og lørdag. Det gaelder ikke specifikt ham, forklarer teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Normalt finder vi en løsning en af dagene, men vi arbejder alt for hårdt.

– Vi gør ikke livet nemt for os selv, og det er ikke nogen af kørernes skyld. Det er mere teamet, som skal blive skarpere der, og det arbejder vi på, konstatere­r Günther Steiner.

 ??  ?? Kevin Magnussen sluttede på 13. pladsen i saesonens 20. og sidste Formel 1-løb.
Kevin Magnussen sluttede på 13. pladsen i saesonens 20. og sidste Formel 1-løb.
 ??  ?? Fuld gas fremRomain Grosjean endte foran Kevin Magnussen i Haas-teamets interne kvalifikat­ions-regnskab. – Han satser altid! Og for det meste rammer han altid rigtig på en eller anden omgang i tidtagning­en, konstatere­r den danske Formel 1-kører.
Fuld gas fremRomain Grosjean endte foran Kevin Magnussen i Haas-teamets interne kvalifikat­ions-regnskab. – Han satser altid! Og for det meste rammer han altid rigtig på en eller anden omgang i tidtagning­en, konstatere­r den danske Formel 1-kører.
 ??  ?? Haas-teamet skal blive skarpere – og det arbejdes der på, fastslår teamchef Günther Steiner.
Haas-teamet skal blive skarpere – og det arbejdes der på, fastslår teamchef Günther Steiner.
 ??  ??
 ??  ?? Kevin Magnussen skubbes frem til start i Haas nr. 20. Den danske Formel 1-kører sluttede to pladser bag team-kammerat Romain Grosjean i Abu Dhabi.
Kevin Magnussen skubbes frem til start i Haas nr. 20. Den danske Formel 1-kører sluttede to pladser bag team-kammerat Romain Grosjean i Abu Dhabi.
 ??  ?? Jan Sommer foto@eb.dk
Jan Sommer foto@eb.dk
 ??  ?? hut@eb.dk Jonas Hüttel
hut@eb.dk Jonas Hüttel

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark