Ekstra Bladet

BRASILIANS­KE BANDITTER

- Pba

– Der er en kold og rå stemning.

Det er en ny bog, ’PSG – en revolution som aldrig kommer til at ske igen’, der har taget temperatur­en i omklaednin­gsrummet hos det suveraene tophold i den franske Ligue 1.

Bogen er sendt på gaden af den franske sportsavis L’Equipe sammen med den portugisis­ke sportsavis O’Jogo.

Selv om Paris St. Germain er suveraent i front i den hjemlige turnering med 50 point, ni point flere end de naermeste forfølgere, Monaco og Olympique Lyon, er luften mellem de mange dyre stjerner i den grad forpestet.

Det skyldes ikke mindst de genforened­e tidligere Barcelona-spillere Dani Alves og Neymar.

De to brasiliane­re har gjort sig til selvudnaev­nte ledere, og det er flere af de gamle, etablerede spillere, som er staerkt utilfredse med.

Syv mio. kr. for et straffe

Det oplevede vakse tv-seere på naermeste hold i starten af efterårssa­esonen, hvor nyankomne Neymar og Edinson Cavani kaempede om at skyde et straffespa­rk i opgøret mod Lyon. Inden Edison Cavani sparkede, havde de to sammensvor­ne brasiliane­re forsøgt at gemme bolden for angriberen fra Uruguay, der i øvrigt braendte den store chance.

Det fik Neymar til at taende af, fordi han efter sigende var blevet lovet omkring syv millioner kroner af PSG’s stenrige praesident, Nasser Al-Khelaifi, hvis han scorede på et straffespa­rk.

Varmt traenersae­de

Selv om Neymar har undskyldt, og Edison Cavani har dementeret, at de to måtte skilles ad i omklaednin­gsrummet, bliver historien fortalt igen og igen for beskrive stemningen blandt de dyre fodboldstj­erner i byernes by.

Traener Unai Emery var efter skaenderie­t om straffespa­rket ude at sige, at hvis Neymar og Cavani ikke fremover kunne blive enige, om hvem der sparkede straffespa­rk, ville han beslutte for dem. Det er fint med ham. Den spanske traener kan i bogen laese, at hans fremtid i klubben er yderst usikker, og at han efter alt at dømme ikke vil blive forlaenget, når kontrakten udløber til sommer.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Neymar og Dani Alves har har gjort sig til selvudnaev­nte ledere i PSG, og det er flere af de gamle, etablerede spillere staerkt utilfredse med.
FOTO: ALL OVER PRESS Neymar og Dani Alves har har gjort sig til selvudnaev­nte ledere i PSG, og det er flere af de gamle, etablerede spillere staerkt utilfredse med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark