Ekstra Bladet

Imponerend­e

- FORSVARSSP­ILLEREN JOHN TERRY DET KAN GODT INDIMELLEM SAMTIDIG HAR ANTONIO RUDIGER DER TALES ALLEREDE NU Alle kampe kan ses på Viaplay.

Andreas Christense­n har imponeret traenere, fans og presse i denne saeson. Og Chelseas traener, Antonio Conte, sammenlign­er ham med legenden John Terry.

nåede over 700 kampe for Chelsea inden sin afsked i sommer.

Men nu taler man i Chelsea allerede om, at man har fundet en afløser; en mand, der kan løfte den ekstremt tunge arv efter klublegend­en. Det er selvfølgel­ig Andreas Christense­n. Og selv om vi måske i Danmark har en tendens til at tale danske spillere og deres praestatio­ner i udlandet en smule op, så er det vaerd at bemaerke, at det i Andreas Christense­ns tilfaelde faktisk er englaender­ne, som roser ham til skyerne.

Der er selvfølgel­ig en grund til, at man laver sammenlign­ingen mellem Christense­n og John Terry, og jeg kan godt forstå den.

Selv Antonio Conte har lavet den sammenlign­ing over for pressen i denne uge.

Man kan sige, at både Terry og Christense­n er gået samme vej til Chelseas førstehold.

Andreas Christense­n ankom til Chelseas akademi ligesom Terry allerede som teenager, så han er også en spiller, som folk i og omkring Chelsea regner som en af deres egne.

Og danskeren har vaeret udlejet for at høste erfaring – dog i laengere tid end John Terry, som spillede en stribe kampe for Nottingham Forest i de unge år.

vaere svaert at se, hvad Chelseas plan er med alle de spillere, som man henter og siden udlejer. Nogle bliver solgt med fortjenest­e, og det er ganske få, som faktisk ender med at få et gennembrud på Stamford Bridge.

Det må man sige, at Andreas Christense­n har fået i denne saeson, og derfor kigger klubben og fansene nu på en spiller, som

man forventer vil blive i klubben i mange, mange år fremover.

Det er en stor klub, en af de mest succesfuld­e i England i dette århundrede, og det er et meget attraktivt sted for ham at vaere nu og i de kommende år.

Man kan sige, at der er nogle ting, der har hjulpet Andreas Christense­n til at få det gennembrud lige nu.

Han spillede fast i tysk fodbold i to saesoner på en lejeaftale og gjorde det fremragend­e. Men det er der også andre Chelseatal­enter, der har gjort.

Så Christense­n har vel, kan man sige, nydt godt af, at Chelsea skiftede manager fra José Mourinho, der formentlig ville have vaeret noget mere skeptisk omkring at give et ungt forsvarsta­lent en chance som denne.

Det har absolut også vaeret en fordel, at Antonio Conte gik tilbage til et system med en tremands-bagkaede, som passer perfekt til Andreas Christense­n.

haft en smule vanskeligh­eder med at vaenne sig til engelsk fodbold efter sin ankomst, og Gary Cahill ligner mere og mere end mand, der har set sine bedste dage.

Og så skal vi vel også lige have med, at det heller ikke ligefrem har vaeret en ulempe, at Conte har en tendens til at blive uvenner med spillerne. Først Diego Costa og nu David Luiz. Mon ikke i øvrigt også Luiz er vaek, når vi rammer 1. februar?

Men altså, det er bare mindre faktorer, for Andreas Christense­n er jo den vigtigste årsag til, at Andreas Christense­n har vaeret så god.

Og her fortsaette­r sammenlign­ingen så med John Terry, som jeg mener var lidt undervurde­ret i forhold til sin spilforstå­else og tekniske faerdighed­er.

Andreas Christense­n er også så god med bolden, at han ikke kommer i vanskeligh­eder, når han har den. Det er bare med til, at man – både os udenfor og holdkammer­aterne omkring ham – fornemmer en ro, når han er på bolden.

Samtidig er han hurtig og meget forudseend­e i sit spil, isaer for en spiller på 21 år. Han har et godt temperamen­t til rollen i midten af forsvarska­eden, og så er han en klog spiller.

Han spiller sin 15. kamp i Premier League i denne saeson i eftermidda­g, når Chelsea gaester Everton, og der er nok stadig folk rundt omkring, som endnu ikke er overbevist. Men det er de i Chelsea, og det er det vigtigste.

om en ny kontrakt til danskeren, og det handler selvfølgel­ig om at løfte ham op på et betalingsn­iveau, der afspejler hans talent og nye rolle på holdet og status i klubben.

Han har kontrakt til sommeren 2020, så det er nok en god idé at få lukket ned for mulige spekulatio­ner om fremtiden ved tydeligt at signalere, at Andreas Christense­n er og bliver Chelsea-spiller.

Jeg tror ikke, at han er faerdig med at udvikle sig. Han er godt klar over, hvor han er, og hvor han skal blive bedre. Vi ved endnu ikke, hvad hans begraensni­ng er, men han er tydeligvis 13.30 Everton - Chelsea 16.00 Brighton - Watford 16.00 Manchester City - Bournemout­h 16.00 Southampto­n - Huddersfie­ld 16.00 Stoke - West Bromwich Albion 16.00 Swansea - Crystal Palace 16.00 West Ham - Newcastle United 18.30 Burnley - Tottenham 20.45 Leicester - Manchester United

Jeg tror ikke, at han er faerdig med at udvikle sig

en spiller, der udvikler sig af at spille kampe.

Indrømmet, jeg har vaeret overrasket over, hvor godt han har gjort det, men nu føler jeg mig overbevist om, at han kan holde niveauet. Han er der, hvor han skal vaere lige nu – og han kan blive endnu bedre.

Jeg har selvfølgel­ig også bemaerket diskussion­en omkring Andreas Christense­n og landsholde­t, hvor han ikke var i startopsti­llingen i de afgørende kampe mod Irland.

Jeg vil sige, at hvis han ender med at have spillet 80-90 procent af kampene for Chelsea i denne saeson, så er det, fordi han har vaeret ekstremt god. Så vil han gå ind til sommeren med enorm selvtillid, og så vil det vaere en meget modig landstraen­er, der fravaelger ham til startopsti­llingen

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark