Ekstra Bladet

OM UNDERSØGEL­SEN

-

Länsförsäk­ringars rapport er baseret på, hvad man udbetalte erstatning til i forbindels­e med mekaniske fejl på personbile­r i 2015 – det, der også kaldes nedbrudsfo­rsikringer, hvor man tilkøber en forsikring, som daekker mekaniske fejl, ligesom en form for garanti.

Undersøgel­sen har medtaget selskabets 30 største bilmaerker.

Bilerne har vaeret mellem to og otte år gamle, og Länsförsäk­ringar oplyser, at bilerne inden for hvert maerke var rimelig jaevnt fordelt over årgange.

Hver af maerkerne har minimum 1000 forsikrede biler hos selskabet.

Undersøgel­sen har udregnet, hvor mange procent af bilerne under et givent maerke, som de daekkede mekaniske fejl på i år 2015.

Selskabet oplyser, at de er Sveriges tredjestør­ste forsikring­sselskab i forhold til personbile­r. De forsikrer 3,1 millioner biler.

Biler, der har haft skader, men hvor disse har fået daekket skaderne under en garanti eller kulance, er ikke med i statistikk­en, da Länsförsäk­ringar så ikke har skullet udbetale erstatning og dermed ikke har registrere­t skaden.

En bil kan altså godt have vaeret gået i stykker, uden at det er registrere­t i statistikk­en, men man må i det tilfaelde gå ud fra, at det ikke har kostet bilejeren penge, da han ellers ville have gjort brug af sin forsikring for at få daekket skaden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark