Ekstra Bladet

Konkurrent­erne ser tiden an

-

Realkredit Danmark og Nordea Kredit har ikke aktuelle planer om at sende et 20årigt 1,0 pct. lån på gaden, som Totalkredi­t netop har gjort.

Et stykke fra lukning

De henviser til, at der stadig er en smule luft til, at det 20årige 1,5 pct. lån lukker. Det sker, hvis kursen kommer over 100.

– Det har vi ikke gjort i første omgang. Vi har fortsat et 20-årigt 1,5 pct. lån, som stadig er åbnet for tilbudsgiv­ning, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Han peger på, at 1,5 pct. lånet aktuelt ligger i kurs 99,75.

– Så der er stadig et lille stykke til, før det lukker. Det er da rigtigt, at der ikke skal meget til, men som udgangspun­kt mener vi, at det er mest fornuftigt, at boligejern­e tager det, der allerede er åbent. For det første er der mindre kursrisiko, og for det andet er det en serie,der har vaeret åben et stykke tid og derfor har en vis størrelse.

Han advarer også mod blindt at stirre på den rente, der står på lånet.

Holde øje med udviklinge­n

– Det er jo ikke sådan, at 1 pct. lånet er billigere end 1,5 pct. lånet. Man får jo en dårligere kurs og derfor også en højere gaeld. Når du holder det hele op mod hinanden, er der ikke den store forskel på den samlede ydelse over tid, siger Christian Heinig.

Den samme melding lyder fra Lise Nytoft Bergman, boligøkono­m i Nordea Kredit.

– Vi holder nøje øje med markedet, og vi er klar. Men så laenge 1,5 pct. lånet er åbent, så tager vi ikke 1,0 pct. lånet i brug.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark