Ekstra Bladet

BOLIGEJERN­E Sådan låner Mats, Rikke og Jens penge i banken

-

Jens Bovstrup, 64 år, København: Mats Lindsten, Malmø:

Jeg har ejerbolig og et fast forrentet lån for de naeste tre år. Renten ligger på 1,55, hvilket er vaeldig fint. Jeg følger ikke rigtig med i renteudvik­lingen, men i øjeblikket betaler vi af på et, da vi har købt ny bolig og solgt en gammel. Lige nu bruger vi overskudde­t fra salget til at betale af indtil december naeste år. Så nu skal vi til at omlaegge det hele. Jeg er meget tilfreds med vores lån, men jeg tror også, at det er lidt billigere i Malmø, hvor jeg bor, end i Danmark.

Jeg har ejerbolig og et variabelt lån. Jeg dyrker ikke rigtig renteudvik­lingen, men selvfølgel­ig har jeg gjort mig nogle overvejels­er. Jeg overvejer faktisk at laegge noget af mit lån om her til foråret, fordi jeg har kørt afdragsfri­t her på det sidste. Jeg ved ikke, hvad den skal laegges om til, men jeg kunne sagtens finde på at få en fast rente min alder taget i betragtnin­g. Det er jo rart at vide, hvilke faste udgifter man har som pensionist, som jeg bliver om et år.

Rikke Skovfoged, 46 år, København:

Jeg har en andelsboli­g og en fast rente. Den fik vi lavet lige inden finanskris­en, da vi taenkte, at nu ville det blive dyrt. Det har resulteret i, at vi betaler rimelig meget i rente, hvilket er dumt, men sådan er det bare. Jeg følger renteudvik­lingen en smule, for vi vil jo gerne have en lavere rente, men det bliver ikke lige nu. Vi har talt med banken om at laegge lånet om, men vores bank var på nippet til at krakke under finanskris­en, så de er også opmaerksom­me på sikkerhede­n. Så dengang var der ikke rigtig noget at gøre. Samtidig har man jo også strammet på andelslåne­ne, så der ikke er de samme fordele som for ejerbolige­r.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Sov trygt
Ordet ’soveby’ får en ny betydning. Nu kan du sove trygt i 20 år med et fastforren­tet lån på kun 1,0 procent.
FOTO: JENS DRESLING Sov trygt Ordet ’soveby’ får en ny betydning. Nu kan du sove trygt i 20 år med et fastforren­tet lån på kun 1,0 procent.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark