Ekstra Bladet

Patienter draebt i ’dødens ambulance’

- JAN SØGAARD js@eb.dk POLITIFOTO

På vej fra hospitalet til deres hjem på Sicilien døde patientern­e på mystisk vis i ambulancen.

Nu har politiet i Catania sigtet den 42-årige ambulancer­edder Davide Garofalo for drab på foreløbig tre patienter, men politiet undersøger et halvt hundrede andre mistaenkel­ige dødsfald.

De italienske medier har døbt sagen ’Dødens ambulance’, og politiets teori er, at Davide Garofalo draebte sine patienter for ussel mammon.

Han sprøjtede luft ind i deres årer med en kanyle, og det udløste embolisme – blodproppe­r – som patientern­e døde af.

Over for de sørgende familiemed­lemmer anbefalede Davide Garofalo herefter en bestemt bedemandsf­orretning.

Cosa Nostra

Den var styret af en lokal klan af den siciliansk­e mafia Cosa Nostra, som betalte ambulancer­edderen en kommission på 300 euro pr. lig, godt 2200 kr.

De tre patienter, som Davide Garofalo foreløbig er sigtet for at have draebt, blev kørt fra hospitalet til deres hjem i byen Biancavill­a.

De var angivelig dødeligt syge og skulle køres hjem for at dø i fred, men ambulancer­edderen fremskynde­de processen, mener politiet.

De tre ofre var en 55-årig mand, en aeldre mand og en aeldre kvinde, skriver blandt andre The Telegraph.

Eks-mafioso sladrede

Sagen blev først afsløret i et dybdeboren­de tv-program, hvor et 28-årig afhopper fra mafiaen gik til bekendelse og fortalte, at ’patientern­e døde ikke ved Guds hånd’.

Den 42-årige far til tre havde, inden han blev ambulancer­edder, ernaeret sig som appelsinpl­ukker.

Ifølge BBC mistaenker politiet, at ’dødens ambulance’ har kørt siden 2012.

Embolisme er, når blodstrømm­en i en arterie blokeres af for eksempel en blodprop eller en luftboble. Hvis der injiceres luft i en blodåre, kan det derfor medføre døden. Davide Garofalo er sigtet for drab på tre patienter, men politiet undersøger et halvt hundrede mistaenkel­ige dødsfald.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark