Ekstra Bladet

JULEHILSEN FRA VENSTRE-MAND

Der skal ryddes op i ’Cirkus DR’ og skaeres kraftigt i milliardbu­dgettet, afslører folketings­medlem fra regeringsp­artiet før de nye medieforha­ndlinger

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Venstres nordjyske folketings­medlem, Preben Bang Henriksen, løfter nu sløret for regeringsp­artiets ønsker til de kommende forhandlin­ger om DR’s fremtid.

Ud over en kraftig beskaering af budgettet på 3,7 milliarder kroner årligt kan DR’s bestyrelse se frem til en kollektiv fyreseddel.

Det fastslår han under overskrift­en ’Cirkus DR’ i sit nyhedsbrev, der blev sendt ud fredag.

’I det nye år skal vi i gang med omfattende medieforha­ndlinger, der forhåbentl­ig får ryddet op i dette cirkus. Som minimum bør bestyrelse­n skiftes ud, kombineret med en meget kraftig nedskaerin­g af de eksisteren­de budgetter’, skriver den 63årige Christians­borg-politiker til sit nordjyske bagland.

Menukort over DR-bøffer

I nyhedsbrev­et opridser Preben Bang nogle af de DRskandale­r, som har trukket overskrift­er i 2017.

Senest den aflyste radiojulek­alender om det afsatte kongehus, hvor Enhedslist­ens Johanne Schmidt-Nielsen skulle have spillet praesident.

’Det ville naeppe forarge mange mennesker, såfremt et privat-ejet firma – eksempelvi­s et mediefirma – udarbejded­e en produktion, der gjorde Socialdemo­kratiet til Velfaerds-Danmarks redningsma­nd eller en anden produktion, der gjorde Johanne Schmidt-Nielsen til praesident, når kongedømme­t var afskaffet’, skriver Preben Bang.

Hestetrans­port og vanvittige lønninger

Venstre-veteranen springer herefter videre til affaeren om Johannes Langkildes kones Preben Bangs nyhedsbrev lukker laeserne ind bag de lukkede døre hos Venstre på Christians­borg. Han gennemgår årets mange afsløringe­r om DR og konkludere­r, at bestyrelse­n snart ryger på porten. varmblods-vallak, Jazz – hesten, der for 70.000 kroner blev fragtet over Atlanterha­vet i forbindels­e med DR-journalist­ens ansaettels­e som USA-korrespond­ent:

’Det ville naeppe heller forarge mange, såfremt det privatejed­e firma havde en eksklusiv hestetrans­portordnin­g, der kunne drage omsorg for, at udsendte medarbejde­res hustruer gratis kunne få hesten med på rejsen. Eller for den sags skyld vanvittige lønninger (det dobbelte af Statsminis­terens) til et vaeld af direktører og ’mangfoldig­hedskonsul­enter’, kombineret med diverse bonusordni­nger ved fratraedel­ser – selv fratraedel­ser på få sekunder’.

Ikke rigtig klog

’Vi ville nok bare traekke på smilebånde­t og konstatere, at ejeren af firmaet ikke var rigtig klog, når vedkommend­e smider sådan med sine penge. Problemet er så lige, DR’s generaldir­ektør Maria Rørbye Rønn tjener ikke alene mere end statsminis­teren. Med en årlig lønpakke på 3,7 mio. kr. er hun den bedst betalte medieboss på licensfina­nsierede medier i Norden. DR’s bestyrelse­sformand Michael Christians­en er ødsel og ikke rigtig klog, mener Preben Bang. Men som Ekstra Bladet har afsløret, så fik den politisk ansvarlige for DR, kulturmini­ster Mette Bock (LA), selv et gyldent håndtryk på to millioner kroner, selv om hun selv sagde op som programdir­ektør i DR.

Som minimum bør bestyrelse­n skiftes ud

at Danmarks Radio ikke er privat-ejet’, skriver han.

Preben Bang Henriksen har ikke ønsket at uddybe pointerne i nyhedsbrev­et. Heller ikke DR’s formand, Michael Christians­en, er vendt tilbage. Allerede kort inde i 2017 kom den første møgsag for DR. I januar blev det afsløret, at der var brugt 70.000 licenskron­er på at fragte USA-korrespond­enten Johannes Langkildes kones ridehest til USA. Tidligere mediedirek­tør Gitte Rabøl sagde op på DR. Men i august afslørede Ekstra Bladet, at hun kort efter blev ansat som ’mangfoldig­heds-konsulent’ til sin gamle årsløn på 2,1 mio. kr.

 ?? FOTO: /RITZAU/BENJAMIN KÜRSTEIN ??
FOTO: /RITZAU/BENJAMIN KÜRSTEIN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark