Ekstra Bladet

Slutbasen hedder Stockholm

-

Siden Simon Kjaer i en alder af 19 år rejste til Sicilien for at laere det profession­elle game på den hårde måde i Palermo, har han foreløbig vaeret i yderligere fire lande – Tyskland, Frankrig, Tyrkiet og Spanien.

Fra Palermo fortsatte eventyret i Wolfsburg, gik videre til Lille, hvorefter den tyrkiske hovedstad, Istanbul, og Fenerbahce stod på dagsordene­n. Efter to år er livet nu skiftet ud med et ophold i det sydlige Spanien hos Sevilla.

Simon Kjaer er fra Lund lige uden for Horsens, men han er overbevist om, at familien ikke havner i Danmark, når karrieren til sin tid er slut.

– Min kone er fra Stockholm. Jeg er ret sikker på, vi får en base der. Men jeg kan også se vi kan få en base i Sydeuropa. Det kan vaere enten Italien eller Spanien, forklarer Simon Kjaer.

Drømmer om sabbatår

Simon Kjaer har allerede rejst Europa tyndt på kryds og tvaers i sin karriere. Men han har endnu aldrig haft muligheden for at rejse i USA.

– Når jeg kigger ud i fremtiden, vil det vaere en drøm, hvis vi får mulighed for at rive ét år ud af kalenderen og eksempelvi­s udforske USA. Det er noget, der ligger langt ude i fremtiden, og jeg ved slet ikke, hvordan det passer ind i vores liv på det tidspunkt, siger Simon Kjaer, der om mange år drømmer om en fremtid, hvor han ikke skal arbejde i weekendern­e.

– Hvis jeg skal arbejde med fodbold i fremtiden, kunne det vaere som traener på et akademi, hvor jeg kan forme unge talenter, pointerer han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark