Ekstra Bladet

DE FEM REALITY-PIONERER Mødte sin soul-

I

- LAURA A HELLENSBER­G PRIVATFOTO lah@eb.dk

Hun tog både titlen og pengene – og blev kendt som en af de første ’Robinson’-babes.

Den i dag 47-årige Malene Hasselblad har siden ekspeditio­nen skrevet flere bøger, holdt foredrag og lavet tv.

Men for tiden er hun sygemeldt og har vaeret det de sidste fire år. Malene Hasselblad har nemlig lidt af flere kroniske sygdomme, hvilket har betydet, at hun har måttet lukke sit firma og alle sine aktivitete­r ned.

– Men jeg er så småt i bedring, så jeg sysler med et par bøger og har også en dokumentar i aermet. Begge dele bliver forhåbentl­ig en realitet i slutningen af 2018, siger hun.

Bedre end lotto

Da Malene i sin tid valgte at deltage i reality-programmet, var det en pludselig indskydels­e, der fik hende til at gå efter guldet i programmet.

– Det var ret impulsivt, at jeg meldte mig tilbage i 2001. Jeg tog af sted for eventyret og for den mulige gevinst på 250.000 kroner. Jeg taenkte, at chancen for at vinde ’Robinson’ var større end at vinde i lotto, så det gik jeg målrettet efter. Jeg ville gerne kunne købe mig lidt fritid med min søn, forklarer hun.

– Dengang handlede det vitterlig om overlevels­e. I 2001 var temaet sult. Der fik vi altså ikke ris eller dåsemad hver dag. Et festmåltid var, hvis vi fik fem muslinger på størrelse med en lillefinge­r-negl fra revet. Det vilde dengang var, at der ikke blev ’givet ved dørene’, hvilket vil sige, at det reelt handlede om overlevels­e, dog med et kamera i nakken, siger hun.

Men selv om oplevelsen var fantastisk, og Malene endte med at vinde alle pengene, var hun ikke vild med den opmaerksom­hed, der kom af at vaere med i programmet.

Ekstrem eksponerin­g

– Jeg brød mig faktisk ikke om det. Det var helt ekstremt, fordi eksponerin­gen af mig var så intens så laenge. Folk ville hele tiden have fat i mig. Jeg blev total introvert og gik naesten ikke ud det første år. Det var ikke, fordi folk ikke var flinke, for det var de, fortaeller hun om tiden efter ekspeditio­nen.

Dagen i dag bliver Malene Hasselblad stadig genkendt:

– Det sker jaevnligt og altid med søde kommentare­r og kompliment­er om, hvor sej de synes, jeg var i ’Robinson’. Flere har også fulgt mig siden, så det er rart også at blive husket for andet end ’Robinson’.

Kaerlighed­s-ekspeditio­n

Malene haenger stadig ud med Benny fra ekspeditio­nen i 2001, og så har hun også fået en helt saerlig person i sit liv i forbindels­e med programmet. Hun er nemlig kaereste med Mikkel Saabo, som deltog i ’Robinson Ekspeditio­nen’ i 2013.

– Jeg havde forsvoret, at jeg ville blive kaereste med en reality-deltager – hurra for egne fordomme. Men han anmodede om mit venskab på Facebook, efter at jeg havde anmeldt den ekspeditio­n, han deltog i, for BT. Havde det ikke vaeret for ’Robinson’ og det faktum, at jeg anmeldte programmet netop det år, havde vores veje nok ikke krydset hinanden.

Det er først nu, de to har fundet sammen, men i årene efter hun havde anmeldt showet, fulgte de med i hinandens liv på sidelinjen.

– Vi har haft god kemi og fulgt med i hinandens liv på afstand på Facebook og liket eller kommentere­t hinandens opslag, men vi har vaeret to forskellig­e steder i vores liv. Mikkel var gift dengang, og jeg var syg. Men her i starten af efteråret skrev Mikkel og inviterede mig på date. Vi har vaeret kaerester siden, og det føles helt rigtigt, siger hun og tilføjer:

– Jeg føler, jeg har fundet min soulmate, og at vi har kendt hinanden altid.

Det er dog ikke udelukkend­e gode oplevelser eller bekendtska­ber, Malene Hasselblad har fået med hjem fra sin tur.

– Jeg har fået lorte-parasitter, som jeg stadig bøvler med så mange år efter. Jeg blev syg allerede inden sammenlaeg­ningen og fik ’hestepille­r’ af ekspeditio­nens laeger, som jeg skulle spise i ti dage. Men halvvejs blev jeg så dårlig, at Lars fra ekspeditio­nen måtte vade op og ned ad stranden med mig den halve nat, fordi jeg havde mavekrampe­r og kastede op, fortaeller hun.

Hun havde det meget dårligere, end hun egentlig gav udtryk for i programmet, men Malene havde sine øjne faestnet på prisen og gik efter at vinde.

– Fake it, till you make it. For reglen er, at hvis du skal til yderligere laegeunder­søgelser uden for øen og ikke kan komme retur inden for 24 timer, så ryger du ud af ekspeditio­nen, og jeg var med garanti blevet taget ud, hvis de havde undersøgt mig ordentligt, siger hun om sin tid på øen.

Jeg blev total introvert og gik naesten ikke ud det første år Jeg havde forsvoret, at jeg ville blive kaereste med en reality-deltager – hurra for egne fordomme Dengang handlede det vitterlig om overlevels­e. I 2001 var temaet sult. Der fik vi altså ikke ris eller dåsemad hver dag

Der er reality-stjerner, man har glemt, før rulletekst­erne er løbet over skaermen. Og så er der dem, man stadig husker efter snart 20 år.

Ekstra Bladet har taget en snak med fem af dem, der har vaeret med fra dengang de store reality-koncepter som ’Big Brother’ og ’Robinson Ekspeditio­nen’ lagde gaderne øde og fyldte avisforsid­erne.

Laes om, hvordan de oplevede berømmelse­n, tiden derefter, og hvor de er i livet i dag.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Malene Hasselblad blev Facebook-ven med Mikkel Saabo, da hun i 2013 anmeldte ’Robinson Ekspeditio­nen’. I dag er de kaerester.
FOTO: ANTHON UNGER Malene Hasselblad blev Facebook-ven med Mikkel Saabo, da hun i 2013 anmeldte ’Robinson Ekspeditio­nen’. I dag er de kaerester.
 ?? FOTO: MADS WINTHER ?? Malene Hasselblad gik målrettet efter at vinde ’Robinson Ekspeditio­nen’ 2001. Og det gjorde hun.
FOTO: MADS WINTHER Malene Hasselblad gik målrettet efter at vinde ’Robinson Ekspeditio­nen’ 2001. Og det gjorde hun.
 ??  ?? Malene Hasselblad, som hun ser ud i dag. Hun har vaeret sygemeldt i fire år, men er nu i bedring. Og så har hun fundet kaerlighed­en.
Malene Hasselblad, som hun ser ud i dag. Hun har vaeret sygemeldt i fire år, men er nu i bedring. Og så har hun fundet kaerlighed­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark