Ekstra Bladet

JORDOMREJS­E, BAR-EJER OG GYMNASIELA­ERER

I 2005 vandt Brøndby sit tiende og foreløbig sidste mesterskab. Ekstra Bladet er gået i fodsporene på Brøndbys seneste guld-hold og giver svaret på, hvad datidens blå-gule helte laver i dag

- GISLE THORSEN

I foyeren på Brøndby Stadion haenger det stadig. Holdet, der sørgede for den seneste mesterskab­s-fest på Vestegnen.

De nuvaerende Brøndbyspi­llere bliver mindet om det, hver eneste gang de møder ind på arbejde.

Billedet af de jublende spillere i guldtrøjer og med medaljer om halsen. Casper Ankergren har pokalen i den ene hånd, den anden er betaenkeli­g naer en ølflaske i magnumstør­relse.

En ung, ubekymret Johan Elmander stikker en naeve i vejret, mens Daniel Agger haelder øl i håret på ham.

Michael Laudrup ser til i baggrunden, og Morten Wieghorst griner efter karrierens sidste kamp.

Solen skinnede

Solen skinnede på Brøndby Stadion den juni-dag i 2005, da klubben fra den københavns­ke Vestegn hentede sit tiende og foreløbigt sidste mesterskab.

Dengang var der ingen, der regnede med, at der mindst skulle gå 13 år, før de passionere­de fans igen fik lov at juble og synge ’We Are The Champions’.

Michael Laudrup havde skabt et sevaerdigt hold, der i foråret havde fejet al modstand til side. FC København blev slået 5-0 i en uforglemme­lig kamp, Herfølge 7-0, da guldet blev sikret, og før festen vandt Brøndby 2-0 over FC Nordsjaell­and.

Helt så godt var det ikke startet. I august 2004 blev Superligae­n ramt af en spillerstr­ejke, men ikke alle ville vaere med. I Brøndby-omklaednin­gsrummet sad to barnefødte BIF’ere, der ville bryde strejken for klubbens skyld.

Per Nielsen og Dan Anton Johansen var klar til at traekke i den gule trøje og spille et UEFA Cup-opgør mod Ventspils sammen med en raekke gamle Brøndbyiko­ner, der var blevet gravet frem til lejlighede­n.

Bad standing

– Vi er meget kede af, at Per Nielsen og Dan Anton Johansen ikke står sammen med os andre. Vi andre Brøndby-spillere bakker fortsat 100 procent op om strejken, sagde holdkammer­aten Morten Wieghorst.

Det var noget af det paenere, der blev sagt om de to strejkebry­dere, der blev ekskludere­t af Spillerfor­eningen og i hvert fald for en tid var i bad standing blandt de øvrige spillere.

Konflikten blev afblaest, men Brøndby røg alligevel ud til det lille, lettiske hold, og stemningen på Vestegnen

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Brøndby-bandet ’Kender du Arne’ spillede til mesterskab­sfesten i 2005.
FOTO: LARS POULSEN Brøndby-bandet ’Kender du Arne’ spillede til mesterskab­sfesten i 2005.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark