Ekstra Bladet

Ingen af Søren Valgrens børn er søstaerke nok til at overtage hans fiskekutte­r i Hanstholm, men de har klaret sig godt i livet alligevel – ikke mindst Michael, som er stjerne i cykelsport­en

-

selv opgav at følge med sønnike.

– Han kørte en hel del ture med os gamle, og han blev tit sendt helt frem i gruppen for at saette tempo, og så kørte han der som 14-årig og holdt uden videre en fart på 30 kilometer i timen.

– Han har bare talent for det, og han kom snart på landsholde­t og begyndte at tale om at blive profession­el. Det lå langt fra noget, vi forestille­de os, siger Søren Valgren, som med hustruen Gitte altid har fulgt sønnens udfoldelse­r på taetteste hold – blandt andet tre gange i en autocamper rundt i Frankrig under Tour de France.

– Vores dreng? Profession­el? Vi forstod først sent, hvor god han er. Det var først, da han begyndte at vinde, at det gik op for os. Vi var jo vant til, at de gode vandt hele tiden i håndbold og fodbold, men sådan er det jo ikke nødvendigv­is i cykling.

Kvaliteter

– Men andre kunne se hans kvaliteter. Vi støttede ham uanset hvad, men vi havde ikke taenkt på, at han kunne blive profession­el, fortaeller Søren Valgren.

Det blev han i 2014, da han skrev kontrakt for tre år med Tinkoff-Saxo. Indtil da havde han ved siden af cyklingen arbejdet på Hanstholm Fiskeriauk­tion, men allerede i sin første saeson understreg­ede han sit format som cykelrytte­r ved i et formidabel­t soloridt i Fåborg at vinde danmarksme­sterskabet på landevej.

Siden vandt han etapeløbet Danmark Rundt to gange og sikrede sig sit måske fornemste resultat, da han blev nummer to i forårsklas­sikeren Amstel Gold Race i 2016.

– DM er det største for mig. Det var så fantastisk at se ham køre over stregen, siger Søren Valgren, som har vinderbill­edet af sønnen med armene strakt i vejret haengende på vaeggen i familiens stue.

Hele byen stolt

– Jeg var så stolt. Det var svaert at forstå, at vores lille Michael pludselig var i tv og i aviserne. Det var uvirkeligt.

– Det er ikke kun mig, der er stolt af ham. Det er hele familien, ja, hele byen, fortaeller Søren Valgren, som i den lille by med lidt over 600 indbyggere tit bliver afkraevet seneste nyt, når de mødes ved købmanden: ’Nå, hvad laver han så nu? Hvor er han henne nu?’

– Så kan jeg godt finde på at sige, at han da vist er ved at saette et loft op ude i Frø-

Jeg var så stolt. Det var svaert at forstå, at vores lille Michael pludselig var i tv og i aviserne

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark