Ekstra Bladet

Frygter døden på landevejen

-

Hvad gør en far, når hans søn vil vaere profession­el i en sportsgren, som er berygtet for et så omfattende dopingmisb­rug, at rene atleter engang ikke havde en chance for at vinde?

Søren Valgren havde ingen betaenkeli­gheder, da han stod i den situation for år tilbage. Han stoler fuldt ud på sin søn og på, at sporten har lagt organisere­t doping bag sig.

– Jeg håber på og regner med, at Michael kører rent, så det har aldrig vaeret noget, jeg har bekymret mig om. Jeg har derimod haft store betaenkeli­gheder, når det gaelder sikkerhede­n. Det er jo et pissefarli­gt job, han har valgt, siger Søren Valgren.

Stor risiko

– Cykelrytte­re traener ude på landevejen, hvor de er udsat for stor risiko på grund af de mange biler. Der er mange, der er døde under traening. Scarponi, for eksempel, siger Valgren med tanke på sønnens Astana-holdkammer­at, som blev draebt i maj 2016 i en kollision med en varebil naer hans hjem i Italien.

Et endnu hårdere slag var det dog, da den lokale eliterytte­r Jette Fuglsang i juli 2009 blev draebt på en traeningst­ur sydpå, fortaeller Søren Valgren.

– Det satte sig dybt i os alle sammen. Det berørte os virkelig meget. Den ulykke fik mig selvfølgel­ig til at frygte, at noget lignende skulle ske for min søn, siger Valgren.

Jette Fuglsang, som ikke er i familie med Astanas Jakob Fuglsang, kollidered­e på en nedkørsel i Alperne med en autocamper.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Michael Valgren med sine foraeldre (parret til højre) og et vennepar under årets Tour de France. Søren og Gitte Valgren har fulgt sønnen rundt i Frankrig i deres autocamper alle de tre gange, han har kørt Tour de France.
FOTO: CLAUS BONNERUP Michael Valgren med sine foraeldre (parret til højre) og et vennepar under årets Tour de France. Søren og Gitte Valgren har fulgt sønnen rundt i Frankrig i deres autocamper alle de tre gange, han har kørt Tour de France.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark