Ekstra Bladet

KUNNE IKKE SIGE NEJ

. NYHEDER FC København får i første omgang ca. 30 mio. kr. for slovenske Benjamin Verbic

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Egentlig var det planen, at Benjamin Verbic først skulle saelges til sommer.

Men Dynamo Kiev kom med økonomiske argumenter, der fik FC København til at aendre den beslutning og saelge ham allerede nu.

Den ukrainske storklub betaler ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r fire mio. euro (30 mio. kr.) for den 24-årige slovenske landsholss­piller, og københavne­rne kan komme til at score endnu flere penge på Verbic i fremtiden.

FCK har i aftalen med ukrainerne få indskrevet en raekke klausuler, der betyder, at der er kontant belønning til FCK, hvis Verbic hjaelper Dynamo til sportslig succes.

Derudover er FCK sikret en mindre procentdel af transfersu­mmen, hvis Dynamo Kiev skulle saelge Verbic videre.

Det giver mening foros at slippe ham nu

De danske mestre betalte ’kun’ i omegnen af ni mio. kr., da klubben i sommeren 2015 hentede ham i Celje. Saerligt i dette efterår har han vaeret staerkt spillende, og hans praestatio­ner i Europa League gjorde, at der har vaeret rift om ham.

– Interessen for ham har vaeret meget stor.

– Vi har vaeret meget glade for hans udvikling, og at vi er lykkedes med at få ham gjort så dygtig, som han er blevet, siden han ankom, siger Benjamin Verbic praesenter­es i Dynamo Kiev. Verbic har fået en aftale på fem år i den ukrainske storklub.

En del af planen

Ifølge direktør Anders Hørsholt var det ukrainske tilbud så attraktivt, at det gav mening at saelge ham nu. Vurderinge­n i hovedstade­n var,

at der var vaesentlig­t flere penge at hente nu end ved at vente til sommer, hvor Verbic kun ville have haft et år tilbage af kontrakten.

– Det giver mening for os at slippe ham nu.

– Det har hele vejen igennem vaeret en del af planen

og aftalen med Benjamin, at han skulle videre fra København på et tidspunkt, og timingen er rigtig nu for både spilleren og os, siger direktør Anders Hørsholt.

Flere skal skydes af

en aftale på fem år i Dynamo Kiev, nåede at spille 99 kampe og score 22 gange i den hvide FCK-trøje.

FC København havde udset sig paraguayan­ske Jesús Medina som hans afløser, men alt tyder på, at Manchester City kaprer det 20-årige talent. Verbic er den første af en raekke af FCK-profiler, der skal saelges.

Til sommer er det planen, at Robin Olsen, Peter Ankersen og Federico Santander skal skydes af sted efter at have aftjent deres vaerneplig­t i Parken.

 ?? FOTO: FC DYNAMO KYIV ??
FOTO: FC DYNAMO KYIV

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark