Ekstra Bladet

Wauw! Pludselig stod der en mand, der på mange måder minder om mig selv

-

SAMME OPLEVELSE HAR

Hans Erik Rasmussen med modsat fortegn haft med sin kaereste, Shauna Nielsen. De mødte hinanden for fem måneder siden, og han faldt pladask for den blide, rolige, lyttende kvinde. Kvaliteter, der ikke er så fremherske­nde hos Birgitte.

– Det er, som om alle konvention­erne er lagt ned, og hele verden har åbnet sig. Palisadern­e er lagt ned i det fort på praerien, som Birgitte og jeg igennem årene havde bygget omkring os selv. Det, vi står tilbage med, er en lidt farlig, men også brusende frihedsføl­else, pointerer Hans Erik..

DE MULIGHEDER SÅ

han ikke komme, da han første gang forsigtigt lirkede armen om hende den laekre Birgitte.

’Kan du få hånden vaek. Du er jo gift, mand’, lød Birgitte Gyrds spontane afvisning dengang i 1992.

De var begge studerende på Den Frie Laererskol­e i Ollerup, og under en rejse i Sydamerika havde den danske eventyrer giftet sig med en argentinsk kvinde, som tog med ham tilbage til Danmark. Men nu var aegteskabe­t ved at gå i opløsning. Men det vidste Birgitte Gyrd ikke.

I løbet af få år var de et etableret aegtepar. Foraeldre til Klara og Silas og på toppen af karrierer med eventyrlig­e rejser, foredrag, forfatters­kab, billedkuns­t, fordybelse i terapeutis­ke uddannelse­r, dans og musik.

Men efter otte års aegteskab begyndte parforhold­et

HANS ERIK INDLEDTE

også løsere forhold. Typisk med kvinder, der på ingen måde lignede hans kone.

Det er tre år siden nu, og ingen af de to ønsker i virkelighe­den de første erfaringer med fri, polyamorøs kaerlighed tilbage. Ren, gnidningsl­øs lykke var det nemlig ikke.

– Jeg oplevende en enorm angst for at miste Hans Erik. ’Nu går han med en anden kvinde, og så bliver jeg alene’. Jeg var nødt til at se den der vilde tiger i øjnene og maerke, at selv hvis han skulle blive traet af mig og ende med at gå fra mig – det vidste jeg jo dybest set, at han ikke ville – så jeg faktisk en staerk kvinde. Jeg kan

er stå selv. Jeg dør ikke, forklarer Birgitte.

Hans Erik følte sig på den ene side katapulter­et tilbage i sin ’ungdoms bolsjebuti­k’. Men også han følte stik af utilstraek­kelighed og jalousi.

ikke laengere. Det eneste, der for alvor traekker i den forkerte retning, er, at ikke alle i omgivelser­ne deler deres begejstrin­g. Hans Erik er blevet konfronter­et med, at han i forhold til den traditione­lle, monogame tankegang må vaere en nedvaerdig­et hanrej.

– Men det er jo lige omvendt. Min kone er netop ikke utro, og jeg under hende virkelig af et aerligt hjerte den kaerlighed. Jeg ser hendes feminine og sanselige sider udfolde sig udefra. Det fylder mig med glaede.

Jeg oplevende en enorm angst for at miste Hans Erik. ’Nu går han med en anden kvinde, og så bliver jeg alene’

 ??  ?? DET GØR AEGTEPARRE­T
DET GØR AEGTEPARRE­T
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark