Ekstra Bladet

Morten Skoubo

29 kampe/11 mål

-

Den lange angriber fra Struer havde et godt makkerskab med Johan Elmander, og Skoubos mange mål skaffede Brøndby penge i kassen, da Real Sociedad et halvt år efter guldet købte ham.

Tiden i udlandet blev aldrig det store sus, men han kom vidt omkring og sluttede med nogle måneder som holdkammer­at med Alessandro Del Piero i indiske Dehli Dynamos.

Efter det indiske eventyr stoppede Skoubo i januar 2015 og tog snart af sted på et nyt eventyr. Ikke med fodboldstø­vler, men med rygsaek.

Sammen med kaeresten var han på et års jordomrejs­e og nåede som i karrieren vidt omkring.

– Det var helt fantastisk. Jeg vil sige, at de sidste femseks år af min karriere var det både mit mål og min drøm at kunne traekke stikket i et år og tage på sådan en tur.

– Vi var lidt over det hele, og det var helt fantastisk at prøve. Det var en fed, fed tur, som jeg aldrig glemmer. Hovedet blev virkelig renset efter så mange år med fodbold, siger Morten Skoubo.

Han bor i dag på Frederiksb­erg og er blevet ivaerksaet­ter. Han har lige startet sit eget firma og har også hjulpet nogle fodboldspi­llere.

Fodbolden fylder ellers ikke laengere det store i den tidligere landsholds-angribers liv, men han var dog i Parken, da Brøndby vandt på udebane over FCK for første gang, siden han selv gik på måljagt i den gule trøje.

– Jeg får ikke set så meget fodbold, men man må da sige, at Brøndby har en større chance nu end nogen sinde.

– Og det er da klart, at man har sympati for de klubber, hvor man selv har spillet, siger 37-årige Morten Skoubo, der i 2001 for alvor brød igennem hos denne saesons anden store guldbejler, FC Midtjyllan­d.

 ?? FOTO: BJØRN MORTEN JENSEN ?? Morten Skoubo fandt ind i et godt samarbejde med Johan Elmander.
FOTO: BJØRN MORTEN JENSEN Morten Skoubo fandt ind i et godt samarbejde med Johan Elmander.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark