Ekstra Bladet

Myreflitti­ge Margrethe

-

Dronning Margrethe må siges at have gennemleve­t et sandt ’annus horribilis’. Meget af 2017 kom til at handle om prins Henrik, der pludselig meldte ud, at han ikke ville begraves ved siden af sin hustru gennem 50 år.

Siden blev han syg og indlagt, inden det i september så blev afsløret, at den 83-årige Henrik lider af demens.

Men trods en utvivlsomt vanskelig tid lykkedes det alligevel Margrethe at klemme endnu flere arbejdsdag­e ind i kalenderen end året før.

118 dage blev det til i år mod 107 i 2016. Dermed er den 77-årige dronning som altid i førertrøje­n i familiens interne konkurrenc­e – hvis de da skulle have en sådan.

Drosler snart ned

Sebastian Olden-Jørgensen er imponeret over Daisys arbejdsomh­ed.

– Det er tydeligt, at hun ikke har villet skåne sig selv, vurderer han.

Han peger dog på, at en neddroslin­g kan vaere på vej.

– Dronningen er et pligtmenne­ske, og jeg tror, hun har villet have Reformatio­nsjubilaee­t med. Det betyder noget for hende personligt. Men jeg tror, det er ret naerliggen­de, at hun vil drosle ned snart, mener han, og tilføjer, at kronprinsp­arret er kørt i stilling til at kunne traekke et større laes, end de allerede gør.

– Tror du, at dronningen vil komme med en udmelding i sin nytårstale?

– Det er absolut en mulighed. Hun har valget nu, og det ville vaere en beslutning, der uden tvivl ville høste folkelig forståelse, lyder det fra Olden-Jørgensen.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Dronning Margrethe på sommertogt på Bornholm i august.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Dronning Margrethe på sommertogt på Bornholm i august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark