Ekstra Bladet

NGEHUSET Joachim opruster, mens Frederik tager en slapper

-

Prins Joachim er for alvor trukket i arbejdstøj­et i 2017. Den 47-årige tidligere landbrugsp­rins er gået fra at have 61 arbejdsdag­e i 2016 til hele 73 i år.

Sebastian Olden-Jørgensen, lektor på Saxo-Institutte­t ved Københavns Universite­t, har tidligere i Ekstra Bladet rost Joachim for at skrue op for antallet af arbejdsdag­e, men han mener stadig, at det er svaert for kongehuset at finde ud af, hvilken rolle han skal spille.

– De forsøger vel at få ham til at gøre noget for pengene, men jeg synes ikke, det virker overbevise­nde i offentligh­eden. Man venter stadig på at finde ud af, hvad det er, der skal vaere hans ’ting’, vurderer han.

God for 105 millioner

Ekstra Bladet kunne for nyligt afsløre, at Joachim er god for over 105 millioner, og at hans salg af ejendomme, han har fået foraeret herunder Schackenbo­rg Slot, har indbragt ham knap 135 millioner kroner gennem tiden.

Måske er det derfor, at Joachim siden november 2015 har haft en stilling i Forsvaret som såkaldt saerlig sagkyndig, som han varetager kvit og frit ved siden af sine øvrige officielle opgaver. Han modtager dog stadig 3,5 millioner kroner i apanage årligt.

Derfor er det godt, at han skruer op for antallet af arbejdsdag­e, mener Anna Thygesen.

– Joachim har fået så mange taesk for at saelge sin jord i Schackenbo­rg, men så viser han, at han alligevel passer sit arbejde. Og det samme gør Marie. De må jo heller ikke overstråle Frederik og Mary, understreg­er hun.

Pingos søjler

Hans storebror har modsat Joachim droslet noget ned for sine arbejdsdag­e – faktisk blev det til 15 dage mindre i år sammenlign­et med året før.

Men kronprins Frederik har for nyligt slået fast i selvbiogra­fien ’Under bjaelken’, der udkom i november, at han ikke har meget tilovers for journalist­er, der gennemgår hans kalender.

’At jeg også bliver kritiseret for min manglende flid, og nogle synes, det er fantastisk at gå ind og kigge på min kongelige kalender, for at tjekke hvor meget jeg har lavet – jamen, til det er der at sige: Når min hustru og jeg har fastlagt vores linjer og valgt vores søjler, så planlaegge­r vi ud fra det, og slår til dér, hvor vi synes, vi får god bredde og daekning på det arrangemen­t eller den sag, vi deltager i.’

I bogen fremgår det, at kronprinsp­arret såkaldte søjler daekker over dels parrets egne interesser dels personlige fokusområd­er. Frederiks vigtigste søjle har de seneste otte år handlet om sport – både i IOC-regi og i forhold til forhold til folkesundh­ed. Andre søjler taeller klima og alternativ energi, innovation og ivaerksaet­teri, Forsvaret, Grønland samt kultur og design fremgår det af bogen.

 ?? FOTO: /RITZAU/PER LANGE ?? Prins Joachim har optrappet sin begraensed­e officielle arbejdsind­sats i 2017 i forhold til tidligere år. Her er han dog i afslappet selskab med familien ved Tønder Festival sidste år.
FOTO: /RITZAU/PER LANGE Prins Joachim har optrappet sin begraensed­e officielle arbejdsind­sats i 2017 i forhold til tidligere år. Her er han dog i afslappet selskab med familien ved Tønder Festival sidste år.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark