Ekstra Bladet

Vil undgå konflikter: Søger nye kriminelle graesgange

-

Lau Thygesen, efterforsk­ningschef hos Nordsjaell­ands Politi, har i årevis fulgt rocker- og bandemiljø­et taet. Både på Sjaelland og i Jylland, hvor han i foråret var chef for afdelingen for organisere­t kriminalit­et hos Østjylland­s Politi.

– De her såkaldt nye gruppering­er går ind og forsøger at overtage kriminalit­etsområder, som rockerne tidligere har siddet på. Jeg ser det sådan, at de ’gamle’ mere eller mindre har affundet sig med det, fordi det giver konflikter, fortaeller han.

I stedet udser rockerne sig andre måder at tjene penge på. De klassiske kriminelle markeder er hash og narko. De nye veje bevaeger sig mere i retning af økonomisk kriminalit­et.

– Som udgangspun­kt tror jeg ikke, at de ’gamle’ direkte føler sig pressede. Men de forsøger bevidst at holde sig ude af konflikter, fordi det giver for mange problemer og opmaerksom­hed, fortaeller han.

Kim Kliver, efterforsk­ningschef ved Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi, har også haft med rockere og bander at gøre i årevis. Han fortaeller, hvordan en del af medlemmern­e i de ’nye’ klubber og gruppering­er tidligere har gjort sig i andre klubber:

– Det betyder, at de tager nogle af deres konflikter med de andre miljøer med sig videre. De nye grupper har også en alderssamm­ensaetning, hvor de er mere aktive ude i kriminalit­ets-markedet og festmiljøe­t. Det drejer som isaer yngre medlemmer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark