Ekstra Bladet

Angreb på angreb

-

Dansk Folkeparti har benyttet de seneste dage til at angribe Venstre-toppen på flere fronter. Her er et udpluk:

Kristian Thulesen Dahl er ikke imponeret over finansmini­ster og Venstrekro­nprins, Kristian Jensen:

– Det er klart, at hvis vi sidder over for en minister, som ikke har årelang erfaring med at arbejde taet sammen med os, så kan det godt vaere, at tingene skal traekkes skarpere op, udtaler DF-bossen i Berlingske, og mere end antyder, at Kristian Jensens manglende erfaring har bidraget til krisen.

DF's naestforma­nd, Peter Skaarup, vil ikke finde sig i, at Lars Løkke Rasmussen har beskyldt Dansk Folkeparti for at have smidt udlaending­estramning­er på forhandlin­gsbordet efter partiets skuffende kommunalva­lg i slutningen af november.

– Det har stået klart hele vejen – også før kommunalva­lget – at tingene har haengt sammen for os, og vi har stillet spørgsmål flere gange, siger Peter Skaarup til JyllandsPo­sten.

Kristian Thulesen Dahl er ikke just enig i Lars Løkke Rasmussens udlaegning af den seneste tids forhandlin­ger. Løkke har udtalt:

– Jeg har selv lagt afgørende vaegt på, at vi blev faerdige inden jul. Det har jeg egentlig også haft tillid til – også fordi vi forrige fredag forud for selve finanslovs­aftalen opbyggede en faelles forståelse for, at vi kunne lave aftaler om skat, udlaending­e og forsvar inden jul.

Kristian Thulesen Dahl forstår imidlertid ikke en brik af, hvor den 'forståelse' kommer fra:

– Jeg talte med Venstres ledelse den fredag i Statsminis­teriet. Jeg sagde, at der ikke var nogen garanti for, at vi kan finde hinanden før jul. Det sagde jeg både inden for døren og uden for døren. Vi kan jo ikke på et par timer i Statsminis­teriet få afklaret, hvad vi ikke har kunnet i ugevis i forhandlin­gslokalern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark