Ekstra Bladet

Spreder gift for Løkke

DF-top beskylder regeringen for at have modarbejde­t støttepart­iet under vigtige asyl-forhandlin­ger

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

VLAK-regeringen har bestemt ikke haft det let på det seneste. Nu spreder DF mere gift for Løkke og co. forud for de kommende udlaending­eforhandli­nger. Toppen af Dansk Folkeparti retter nu et direkte angreb mod regeringen forud for de altafgøren­de udlaending­eforhandli­nger efter juleferien.

Partiets chefforhan­dler på området, Martin Henriksen, mener ligefrem, at regeringen har modarbejde­t DF i det forløb, der før ferien udløste massiv krise i blå blok.

Martin Henriksen føler sig saerligt svigtet af Liberal Alliance og de konservati­ve.

Udlaending­eordførere­n haefter sig ved, at de to partier tidligere har talt varmt for et asyl-stop. Men:

– Hvis de konservati­ve og Liberal Alliance ønsker et asylstop, så burde de havde bakket op om Dansk Folkeparti i forhandlin­gerne, men det gjorde de ikke. Tvaertimod har den samlede regering med Inger Støjberg i spidsen modarbejde­t Dansk Folkeparti­s forslag om at droppe asyl for personer, der vandrer ind i Danmark fra eksempelvi­s Tyskland eller Sverige, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Betaendt

Det betaendte forhold mellem regeringen og Dansk Folkeparti er gift for Lars Løkke Rasmussen (V).

Før juleferien måtte statsminis­teren kaste sig ud i en større redningsak­tion, efter at DF var røget i totterne på Liberal Alliance.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl var tosset over, at LA truede med ikke at stemme for finanslove­n, hvis der ikke var en skatteafta­le på plads inden jul.

Det lykkedes Løkke at få LA til at traekke deres trussel tilbage – men dermed er problemern­e ikke ovre.

Livsvigtig­t

I begyndelse­n af det nye år skal regeringen igen forsøge at få DF med på en skatteafta­le, som saerligt er hjerteblod for LA.

Men Thulesen Dahl og co. vil kun give skattelett­elser, hvis der ligeledes kommer massive udlaending­estramning­er.

Derfor er det livsvigtig­t for regeringen at nå til enighed med DF under de kommende forhandlin­ger, hvor et asyl-stop bl.a. er på bordet.

Men ifølge Martin Henriksen har regeringen allerede gjort det svaert for sig selv.

– De kommende forhandlin­ger kan vise sig at vaere noget af det vigtigste, Folketinge­t Martin Henriksen mener, at Dansk Folkeparti er blevet modarbejde­t af regeringen under det seneste udlaending­eforhandli­nger.

har forhandlet om i årtier, men det kraever, at vi tør taenke ud af boksen, ligesom det kraever, at andre partier dropper berøringsa­ngsten og lytter til Dansk

 ?? FOTO: /RITZAU/CARSTEN BUNDGAARD ??
FOTO: /RITZAU/CARSTEN BUNDGAARD
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark