Ekstra Bladet

DE FEM REALITY-PIONERER Vi følte os som

I FLUGTKONGE­N:

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk PRIVATFOTO

Sammen med de to medsammens­vorne Christian og Pil blev Søren Bendtsen i 2001 berømt i det ganske land, da trioen stak af fra det ellers staerkt bevogtede ’Big Brother’-hus og efterfølge­nde måtte en tur i retten, da TvDanmark staevnede dem for kontraktbr­ud.

Men selv om de tre deltagere blev lagt for had af TvDanmark for deres lille stunt, så tog danskerne imod Søren Bendtsen med åbne arme efter hans deltagelse i ’Big Brother’.

– Da vi var inde i ’Big Brother’huset, var der jo ingen af os, der vidste, hvor eksponered­e vi ville blive, og hvor vildt det ville aendre vores liv. Men da vi kom ud i sommeren 2001, så var det jo massivt. Der var interesse fra presse og andre steder. Men isaer den måde, man blev genkendt på af andre mennesker var vild, siger han og fortsaette­r:

Når vi tre gik på gaden, følte vi os som The Beatles

– Biler stoppede midt ude i lyskryds og stoppede trafikken, når de så os. Det var helt vildt. Pil, Christian og jeg brugte meget tid sammen den sommer, så når vi tre gik på gaden, følte vi os som The Beatles, for der var 2-300 mennesker, som kom løbende og ville have autografer. Lige pludselig var vi jo store stjerner, og alle syntes, at vi var nogle fede folk. Det var rigtig sjovt, tilføjer han.

Overvaelde­nde opmaerksom­hed

Ifølge Søren Bendtsen kunne den store opmaerksom­hed dog også blive for meget. Derfor var det rart, da den efter nogle måneder stilnede lidt af.

– Man kunne jo fandeme ikke gå nogen steder. Man kunne ikke engang gå til bageren søndag morgen og vaere traet med morgenhår, uden man skulle tale med ti mennesker på sin vej. Det var sjovt og smigrende i starten, men blev ekstremt anstrengen­de til sidst. Man fik pludselig en forståelse for, hvorfor de store stjerner flyver i deres eget fly, fordi man simpelthen skulle tage stilling til folks spørgsmål og interesser hele tiden, siger ’Big Brother’-stjernen, der dog fortsat bliver genkendt den dag i dag.

– Heldigvis er det stilnet meget af.. Men det varmer egentlig mit hjerte, og jeg synes, det er lidt hyggeligt, at der en gang imellem kommer en hen og siger ’hold da kaeft, det er da dig, Søren’, siger han med et grin.

Dygtig tømrer

Efter sin medvirken i ’Big Brother’ gjorde Søren Bendtsen i en kort periode karriere som skuespille­r og medvirkede blandt andet i filmene ’Villa Paranoia’ og ’Rød mand stå’, men i dag har han dog helt lagt både tv- og filmkarrie­ren på hylden.

– Nu arbejder jeg som selvstaend­ig håndvaerke­r og laver alle mulige forskellig­e ombygninge­r og tilbygning­er. Det er mest tømrer-arbejde, og det er jeg rigtig glad for. I min fritid sejler jeg rigtig meget og dyrker friluftsli­vet. Og så bruger jeg meget tid med min kone og mine to børn.

Ifølge Søren Bendtsen er der en saerlig grund til, at han har valgt ikke at deltage i mere tv og reality:

– Jeg havde ikke forventnin­ger om, at jeg skulle blive en stor reality-stjerne. Reality var lidt anderledes den gang, for i dag er det mere en karriere, hvor man går fra det ene program til det andet. I dag handler det efter min mening mere om at spille roller. Det virker som om, at jo mere dumt, man kan udstille sig og bryde de sociale normer, jo større chance er der for, at blive interessan­t.

– I dag handler det hele om intriger, og det er ikke noget for mig. Da jeg var med, virkede det mere uskyldigt. Folk havde ikke travlt med at spille roller. De var mere sig selv. Selvfølgel­ig var vi uvenner i huset, men folk opførte sig normalt det meste af tiden.

I min fritid sejler jeg rigtig meget og dyrker friluftsli­vet

 ?? FOTO: /RITZAU/MORTEN BJØRN JENSEN ?? Snød Big Brother Søren, Christian (med klovnenaes) og Pil, fotografer­et inden de flygtede fra ’Big Brother’-huset.
FOTO: /RITZAU/MORTEN BJØRN JENSEN Snød Big Brother Søren, Christian (med klovnenaes) og Pil, fotografer­et inden de flygtede fra ’Big Brother’-huset.
 ??  ?? Søren Bendtsen er et friluftsme­nneske og sejler ofte med familien.
Søren Bendtsen er et friluftsme­nneske og sejler ofte med familien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark