Ekstra Bladet

– Oplevede du, at de var det?

- Pf@eb.dk

– Ja, det gjorde jeg faktisk. Isaer omkring den første kamp mod Armenien i Parken. Der var kun 16.000 tilskuere, det var halvtomt, og jeg kunne maerke på spillerne, at de var bange for resultatet.

Jon skubbede på

– Det var første gang, jeg taenkte, at vi måtte gøre noget helt andet. Der var en, der skrev, at vi var for paene og høflige. Så vi taenkte, at vi måtte spille en form for overfaldsf­odbold med raseri. Man ved jo også, at hvis man er bange, bliver man passiv. Så vi skulle spille lidt anderledes med mere fysik. Banke igennem i duellerne og måske taenke lidt mere primitivt, end danskerne er vant til, forklarer Åge Hareide, der erkender, at de danske fordomme om ’primitiv’ norsk fodbold gjorde planen om en enklere spillestil risikabel.

– Det ville vaere en meget sårbar situation (hvis det ikke lykkedes, red.). Jeg diskutered­e det meget med Jon (Dahl Tomasson). Og det var faktisk ham, der skubbede på overfor mig. At vi skulle spille lidt mere direkte, med lidt laengere bolde og vaere lidt mere fysiske for at skaffe mere plads. Så gik vi gennem det og sagde til hinanden, ’så gør vi det’. Men det er mig, der står med ansvaret, fastslår han.

Der var en, der skrev, at vi var for paene og høflige. Så vi taenkte, at vi måtte spille en form for overfaldsf­odbold med raseri

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Spillerne var bange – Jeg anede ikke, at landsholde­t var så nervøst og aengstelig­t for at spille kampe, siger Åge Hareide om sit første møde med Danmarks landshold.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Spillerne var bange – Jeg anede ikke, at landsholde­t var så nervøst og aengstelig­t for at spille kampe, siger Åge Hareide om sit første møde med Danmarks landshold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark