Ekstra Bladet

Christian er nøglen til VM-succes

- Pf

Både Åge Hareide og Kasper Schmeichel har gjort meget ud af at understreg­e, at VMbillette­n er kollektive­ts triumf.

Nøglespill­ere, baenkevarm­ere, traenere og den øvrige stab er alle vaesentlig­e for holdets succes. Men der er alligevel nogle, som er vaesentlig­ere end de andre.

Og på det danske landshold hedder den vigtigste mand Christian Eriksen.

Superstjer­nen fra Tottenham var med 11 mål den absolutte hovedperso­n. En rolle, der først for alvor er blevet forløst under Hareide trods masser af spilletid og tillid under Morten Olsen.

Vi talte tidligt sammen

Og forklaring­en er simpel.

– Det handlede om at skabe mere plads til Christian. Det var hele kongstanke­n, forklarer han.

– Jeg begyndte at tale med Christian meget, meget tidligt. Jeg ville have et indblik i, hvordan Tottenham brugte ham, og jeg ville forstå, hvordan vi kunne få ham mest muligt på bolden. Alle landshold har en superstjer­ne. Alle landshold, der vinder noget, har brug for en spiller, som gør noget, de andre ikke kan. Og det gør han, roser Åge Hareide, som også uden for banen har sat Eriksen helt i toppen af hierarkiet sammen med Simon Kjaer, Kasper Schmeichel og William Kvist, der tilsammen udgør landsholde­ts ’anførergru­ppe’, som Hareide kalder den.

Han stod forkert

– Han havde også de egenskaber tidligere, men han kom ikke ofte nok på bolden, og han kom på bolden der, hvor han ikke skulle have den, eller når han eksempelvi­s var fejlvendt. Det var vigtigt, at han fik bolden i de rigtige områder, så det, at se ham spille for Tottenham, og høre, hvad Christians rolle egentlig var der, har hjulpet mig meget til at modellere holdet, så vi får mest muligt ud af ham, forklarer landstraen­eren, der ikke er overrasket over Christian Eriksens nye niveau i rødt og hvidt.

– Jeg havde jo håbet, at han ville nå derop, for han er en fantastisk fodboldspi­ller. Det har jeg jo set i Tottenham laenge før, jeg kom til Danmark. Og så er han en fabelagtig person. En person, det er vaerd at se op til på grund af den måde, han er. Han har fået en fantastisk opdragelse og er et virkelig fint menneske, lyder landstraen­erens skudsmål til sit vigtigste våben.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? En af Åge Hareides største succeser som landstraen­er er, at Christian Eriksen nu scorer mange mål på landsholde­t. Her ses de to efter landskampe­n mod Kasakhstan i efteråret.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN En af Åge Hareides største succeser som landstraen­er er, at Christian Eriksen nu scorer mange mål på landsholde­t. Her ses de to efter landskampe­n mod Kasakhstan i efteråret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark