Ekstra Bladet

Pudekamp i flyveren

- Pf

Også uden for banen har Hareide rystet posen.

Således er omgangsfor­men blevet noget mere afslappet, end det var tilfaeldet under alvorsmand­en Morten Olsen. Og det et helt bevidst valg.

– De får friheden, men hvis de ikke tager ansvaret, så spiller de aldrig for mig igen. Så enkelt er det, og det ved de. Jeg er meget optaget af, at spillerne selv føler ansvar for sig selv og holdet. Jeg tror, at det er sådan, at man får det bedste frem i spillerne, forklarer nordmanden sin ideologi, der kom tydeligst til udtryk, da spillerne fik lov at holde en mindre fest på flyet hjem fra 4-1-sejren i Armenien. Her blev der både drukket et par øl, spillet musik og leget pudekamp, hvor en vis angriber med arbejdspla­ds i det norske ramte landstraen­eren i hovedet. En scene, der ville vaere helt utaenkelig under Olsen.

– Man skal huske, at det er unge drenge, som skal have afløb for deres glaede. Og så laenge det ikke går over gevind, og de ødelaegger ting, så synes jeg, at det er helt fint, at de er glade og kaster med puder. Det er o.k. med mig. De skal vaere glade, men de må ikke gå over graensen. Det har vi talt om, og det er de klar over. Det handler om at passe på hinanden og på landsholde­ts image. Men de skal have lov til at vaere glade, for jeg har aldrig opnået noget med triste spillere.

– Jeg har også selv vaeret ung engang, og når tingene lykkes, bliver man glad. Det kunne man også se i Dublin. Resultatet skabte en enorm glaede og lettelse hos spillerne. Og det er det, det hele handler om. At vinde sammen. Jeg tror også, at fansene kan maerke, at vi er kommet taettere på dem og gerne vil dem. Og nu skal vi til VM sammen – spillere og fans. Det bliver skidegodt, siger nordmanden, der laerte danskerne at vinde igen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark