Ekstra Bladet

JEG FØLER HELE TIDEN, AT JEG BLIVER BEDRE

KEVIN GØR STATUS: Mexicos Grand Prix var årets bedste løb for Kevin Magnussen, men det burde have vaeret grandprixe­t i Østrig

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Det kom bag på Haas, hvor hurtigt teamet var på Red Bull Ring til Østrigs Grand Prix.

Kevin Magnussen var ‘best of the rest’ efter de tre tophold i anden traening, hvilken ingen – inklusive teamet selv – troede ville holde, til det blev alvor.

Men danskeren gentog syvendepla­dsen i tredje traening, denne gang med teamkammer­aten lige efter sig.

– Det staerkeste, vi har vaeret, var i Østrig, hvor vi var fjerdebeds­te team og faktisk taet på at vaere tredjebeds­te. Vi lå ikke saerlig langt fra Red Bull den weekend.

– Det er nok vores staerkeste praestatio­n i år. Jeg fik bare ikke så meget ud af det, siger Kevin Magnussen, da han sammen med Ekstra Bladet gør status over sin 2017-saeson.

For den danske racerkører fejlede teknikken på det vaerst taenkelige tidspunkt: Dén ene weekend hele året, hvor Haas lå til en syvende– og ottendepla­ds målt på reel fart.

Efter at Kevin Magnussen for en sjaelden gangs skyld havde kørte sig videre i tidtagning­en i første forsøg, knaekkede hjulophaen­get på vej ud til Q2. Og i løbet mistede Magnussens Haas-racer den hydraulisk­e vaeske, da røret op til DRS-systemet blev savet over.

Har givet alt

Fem gange i løbet af 2017 scorede danskeren point. I Monaco og Japan samtidig med Romain Grosjean, hvilket er de eneste gange i Haas’ korte historie, at begge kørere sluttede sammen i top ti.

To andre løb skiller sig imidlertid ud som de personlige højdepunkt­er:

– Baku (syvendepla­ds, red.), var godt, synes jeg, fortaeller Kevin Magnussen.

– Og Mexico var et løb, hvor jeg ikke fik lige så mange point, men hvor jeg faktisk synes, at jeg gjorde det bedre. Der var ikke så mange, der kørte af. Der kørte vi også i pointene med en bil, som ikke skulle have vaeret det, fortsaette­r han.

– Pressen har talt meget om, at det var en skaebnesae­son for dig, og at det var sidste chance. Du sagde i et interview før saesonstar­ten, at du skulle genskabe gnisten omkring dit navn og ry. Hvad har du bevist i 2017?

– Jeg har givet alt, hvad jeg havde. Man laerer hele tiden, og jeg føler hele tiden, at jeg bliver bedre. Så det er fedt at have en ny saeson at se frem til, hvor alt er på plads, og hvor man bare kan se fremad og forberede sig.

– Du lavede en bremsefejl på Spa, som kostede et par point, men uden de tekniske problemer på Red Bull Ring ville det indbyrdes regnestykk­e have set anderledes ud. Alligevel er Romain foran både lørdag og i point. Hvor meget fylder det i hovedet på dig?

– Som sagt giver jeg mig fuldt ud altid. Jeg er oppe imod en god kører, som specielt er rigtig god om lørdagen. Det er fedt at have en, man kan laere fra, men selvfølgel­ig stiler jeg efter at slå ham hver eneste gang.

– Hvor meget kigger du rent faktisk på, hvad han laver?

– Jeg kigger meget på, hvordan han gør tingene og prøver at laere så meget af det som muligt.

Små marginaler

– Både i 2014 og 2016 havde du et formdyk i slutningen af saesonen af forskellig­e årsager. I år kom to af dine bedste løb – Japan og Mexico – faktisk til sidst. Hvad er forklaring­en på det?

– Der kan vaere mange ting, som spiller ind. Man prøver altid at få det bedste ud af weekenden, og det er småting, som kan tippe det til at blive en dårlig weekend, men det er også småting, som tipper den til en god. Det er marginaler, der fører frem til det resultat, man får. I nogle af løbene i år er det gået sindssygt godt.

– For første gang i din karriere kan du forberede dig til saeson to i samme team. Hvad får det af betydning for dine forberedel­ser?

– Det giver en anden ro, når man ved, hvad man skal og kan forvente. Man kan forberede sig lidt mere målrettet.

– Günther Steiner giver indtryk af, at selv om man har erfaring, tager det tid at komme ind i nyt team. Hvilket har kostet lidt point. Hvad er din opfattelse?

– Der er altid en tilvaennin­gsproces, som ikke er optimal. Det gør også, at det bliver

Det er fedt at have en ny saeson at se frem til, hvor alt er på plads, og hvor man bare kan se fremad Man prøver altid at få det bedste ud af weekenden, og det er småting, som kan tippe det til at blive en dårlig weekend

interessan­t og rart naeste år bare at gå ind til saesonen i et team, man kender, og i en bil, hvor man kender systemerne og grundstene­ne.

– Hvad bliver som team jeres største udfordring i 2018?

– At score så mange point som muligt. – Hvad er din største udfordring i 2018-saesonen?

– Alt. Det bliver en kaempe udfordring, konstatere­r den danske Formel 1-stjerne.

 ??  ?? God grund til at smile
– Jeg har givet alt, hvad jeg havde, konstatere­r den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen efter en veloverstå­et 2017-saeson, der forhåbentl­igt blot var et skridt på vejen til et endnu bedre 2018.
God grund til at smile – Jeg har givet alt, hvad jeg havde, konstatere­r den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen efter en veloverstå­et 2017-saeson, der forhåbentl­igt blot var et skridt på vejen til et endnu bedre 2018.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark