Ekstra Bladet

Måske har jeg vaeret for hård

FAR TIL PATRICK NIELSEN: Jan Nielsen er stolt far til en af Danmarks mest kendte boksere

- ANDERS FUNDER PRIVATFOTO PRIVATFOTO af@eb.dk

26-årige Patrick Nielsen. Boksehåbet fra Albertslun­d. 29 sejre (14 knockouts) og to nederlag. En krigerisk entertaine­r fra Vestegnen. For otte år siden fik han debut som profession­el, og siden den dag er der blevet delt tørre taesk ud i stor stil.

Jan Nielsens aeldste søn har vundet titler hos WBA og WBO. Og selv om VM-titlen glippede i Moskva i 2014, er meritterne skam til at få øje på. Og det er bl.a. Hr. Nielsens fortjenest­e – det faedrene ophav til to af Danmarks største boksenavne: Patrick og Micki.

Som lilleputte­r spillede de fodbold. Men det indlysende talent manglede. En sportsgren skulle drengene dog gå til. Det var foraeldren­es dom – for motionens skyld. De traengte til det.

Det var hårdt at sidde dernede i Østberlin i et socialt boligbygge­ri i Marzahn. Måske var det en stor fejl. Det har ødelagt ham lidt

– Vi har aldrig haft en drøm om, at vores sønner skulle vaere profession­elle boksere. Det var udelukkend­e for motionens skyld, fortaeller Jan Nielsen, der i tidernes morgen slaebte 11årige Patrick Nielsen med ned i Hvidovre Bokseklub.

Fra barnsben af var det største idol Mikkel Kessler. Flere kom hurtigt til: Floyd Mayweather og Oscar de la Hoya. Men en frygtløs bokser kraever nerver af stål. Og for en ung knøs kan det vaere graenseove­rskridende at entrere ringen.

– Jeg kan huske Patricks første kamp. Der graed han efter første omgang og ville hjem, afslørede mormor Anita i tv-programmet 'Familien Nielsen'.

Traening først

Siden det allerførst­e punch er det dog kun gået én vej for Patrick Nielsen, der skiftede til berømte C.I.K. I ungdomsåre­ne traenede han intenst og under skarp kontrol fra senior:

– Patrick og Micki er blevet pacet. Hvis man først slipper dem løs, når de rammer teenageald­eren, hvor de begynder at interesser­e sig for byen, så er det de faerreste, der vender tilbage. Jeg har vaeret hård: 'Traening først!' Måske har jeg vaeret for hård? Men det er grunden til, de er nået dertil, hvor de er i dag.

– Jeg har siden vaeret nødt til at give slip. Vi blev så hurtigt uvenner. Jeg var nemlig altid over dem: ’Spis nu ordentligt!’ De blev bare Rasmus Modsat. Det var hårdt at give slip. Jeg har jo kørt dem til traening hver eneste dag og vaeret med til alle amatørstae­vner.

Som 18-årig flyttede Patrick Nielsen til Berlin i Tyskland. På en treårig lang og haerdende traeningsl­ejr. Knaegten var kommet i stald hos maegtige Team Sauerland.

– Mentalt var det ikke godt for Patrick. Det var hårdt at sidde dernede i Østberlin i et socialt boligbygge­ri i Marzahn.

– Måske var det en stor fejl. Det har ødelagt ham lidt. Taenk, at sidde mutters alene og kun have sin traening – intet socialt liv.

– Jeg var selv med til at skubbe på, fordi jeg troede, det ville modne ham og gøre ham staerkere. Jeg har tit taenkt over, det var en fejl. I Marzahn var der kun indebraend­te mennesker, der ikke brød sig om udlaending­e, siger Jan Nielsen i dag.

 ??  ?? Stolt far
Stolt far
 ??  ?? En stolt far med sine tre sønner taget i midten af 90’erne. Fra venstre Jan Nielsen, Patrick, Micki og Kevin.
En stolt far med sine tre sønner taget i midten af 90’erne. Fra venstre Jan Nielsen, Patrick, Micki og Kevin.
 ??  ?? Patrick Nielsen spillede fodbold i sine helt unge år, men talentet var ikke så stort, så han valgte tidligt at satse fuldt og helt på boksningen.
Patrick Nielsen spillede fodbold i sine helt unge år, men talentet var ikke så stort, så han valgte tidligt at satse fuldt og helt på boksningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark