Ekstra Bladet

Efter knockout: Patrick kommer staerkt igen!

-

Patrick Nielsen led et grimt knockout-nederlag i London tilbage i oktober mod 29-årige John Ryder. Bokseren fra Vestegnen kaempede en blodig kamp mod overmagten i Wembley Arena. I femte omgang gik det grueligt galt. Med tandbeskyt­teren flyvende ud af kaeften blev han banket i kanvassen.

Jan Nielsen sad hjemme på Enighedsve­j i Albertslun­d. En tanke blev sendt til sønnike. Men tv'et var slukket. Ikke på grund af manglende interesse, men i ren og skaer afmagt. En protest mod Team Sauerland.

– I ugen op til hans forrige kamp (mod Beibi Berrocal, red.) blev hans kammerat slået ihjel. Dengang var han slet ikke klar oppe i hovedet. Og Patrick var stadig ikke parat mentalt efter min mening, siger Jan Nielsen med henblik på Jørgen Lund, der blev skudt i et sommerhus i Veddinge Bakker i januar.

– Det kan godt vaere, folk sagde: 'Ja, men Patrick ligger nr. ét på WBA's rangliste? Men han har jo ikke placeret sig selv der, vel? Patrick skulle ikke have haft den kamp i London. Team Sauerland burde have givet ham en ’tune-up’-kamp, siger han.

Efterfølge­nde blev Patrick Nielsen udsat for skarp kritik. Nisse Sauerland lagde ikke fingre imellem: Den vaerste praestatio­n til dato. Den tidligere Europamest­er i fluevaegt, Jesper D. Jensen, kaldte det et ’aergerligt punktum’.

Korthuset vaeltede

Boksekarri­eren hang i en tynd tråd. Men Albertslun­dknaegten har ikke givet op. Drømmen om en VM-titel lever. Forholdet til Team Sauerland er rå business. Det ved Jan Nielsen. Det handler om kroner og øre. Der er ingen kaere mor. Benhårdt. Men han er stolt af sin søn:

– Der har vaeret mange bump på vejen. Gnisten har manglet. Korthuset vaeltede, da hans kammerat blev skudt, og hans oldemor døde, samtidig med han blev far. Det var rigtig hårdt.

– Jeg håber Patrick kommer staerkt igen!

– Han er et fantastisk menneske. En blød fyr i hjertet – selv om han ligner en hård negl. Han kan nå helt til tops – hvis han gider tage sig sammen.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Jan Nielsen er stolt af sin søn Patrick, der tidligere i år blev far. – Patrick er en fantastisk far. Han er omsorgsful­d og blød indvendig. Jeg tror, ansvaret vil modne ham mentalt. Det håber jeg!
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Jan Nielsen er stolt af sin søn Patrick, der tidligere i år blev far. – Patrick er en fantastisk far. Han er omsorgsful­d og blød indvendig. Jeg tror, ansvaret vil modne ham mentalt. Det håber jeg!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark