Ekstra Bladet

Fem løb i pointene

-

Kina – ottendepla­ds (fire point):

Efter en skidt start på saesonen kom Kevin Magnussen staerkt tilbage i andet løb. Han kørte to bundsolide, lange stints efter den våde start og overhalede begge Force India-racere. Hans mekanikere var ekstatiske: For første gang i 22 løb prøvede de at score point og komme hjem fra et løb med den dertilhøre­nde bonus i lønposen. Det var ikke lykkedes for forgaenger­en, Esteban Gutierrez, i 2016.

Aserbajdsj­an – nr. 7 (seks point):

Årets hidtil bedste resultat kom helt ud af det blå. Haas-raceren fungerede egentlig slet ikke på bybanen med den ekstreme langside. Alligevel lukrerede danskeren på et kaotisk race og leverede et af dagens (mange) højdepunkt­er med en dobbelt overhaling af Nico Hülkenberg og Felipe Massa.

Mexico – nr. 8 (fire point):

Årets bedste praestatio­n for Haas, hvis man spørger Kevin Magnussen selv – eller teamchefen for den sags skyld. På en enkelt omgang var raceren håbløs: Magnussen kvalificer­ede sig naestsidst med teamkammer­aten bag sig. Motorstraf­fe sendte dem dog frem som 14 og 15. Herfra lavede danskeren en superstart og formåede til sidst at holde både Lewis Hamilton og Fernando Alonso bag sig og sikre det usandsynli­ge resultat.

Monaco – nr. 10 (et point):

Kevin Magnussen var så skuffet efter denne tiendeplad­s, at han gik direkte fra de obligatori­ske tv-interview over til sine ingeniører. En superstart kunne have udløst en ottendeell­er niendeplad­s, før en punktering sendte ham ud af pointene, inden andres ulykke udløste en tiendeplad­s. Da den danske racerkører kom tilbage til sit team, gik det op for ham, at der var noget at fejre. For første gang havde Haas haft to kørere i pointene.

Japan – nr. 8 (fire point):

For anden i Haas-teamets historie nåede begge racere i pointene i samme løb. For Kevin Magnussen var pointene til traengt efter over tre måneders tørke. Igen kom de som lidt af en overraskel­se efter nogle svage weekender. Romain Grosjean pressede på for en teamordre, da han lå bag sin danske teamkammer­at, som svarede igen med en fraek overhaling af Felipe Massa, hvor franskmand­en kunne glide med i slipstrømm­en.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Kevin Magnussen havde både fødselsdag og scorede uventede point i Japan.
FOTO: ALL OVER PRESS Kevin Magnussen havde både fødselsdag og scorede uventede point i Japan.
 ?? FOTO: ANDY WONG/AP ?? Kevin Magnussens kørsel i Kina udløste en bonus til mekanikern­e.
FOTO: ANDY WONG/AP Kevin Magnussens kørsel i Kina udløste en bonus til mekanikern­e.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Haas-teamet fik begge kørere i top ti i Monaco, men Magnussen var ikke tilfreds.
FOTO: ALL OVER PRESS Haas-teamet fik begge kørere i top ti i Monaco, men Magnussen var ikke tilfreds.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Kevin Magnussen følte sig på toppen under det mexicanske grandprix.
FOTO: ALL OVER PRESS Kevin Magnussen følte sig på toppen under det mexicanske grandprix.
 ?? FOTO: EFREM LUKATSKY/ ALL OVER PRESS ?? Haasteamet pressede raceren frem til årets bedste resultat i Baku.
FOTO: EFREM LUKATSKY/ ALL OVER PRESS Haasteamet pressede raceren frem til årets bedste resultat i Baku.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark