Ekstra Bladet

Pågrebet af specialsty­rker i Tyskland

-

Dansk politi fik hjaelp af tyske specialsty­rker i jagten på de to danske maend og en dansk kvinde, som mistaenkes for drabet på den 30-årige mand lillejulea­ften.

Det oplyser Melanie Henning, talsmand for politiet i Neumünster i Slesvig-Holsten, til Ekstra Bladet.

De tre danskere blev anholdt taet på den tyske by juleaftens­dag klokken 16.45.

– Tysk politi bliver på begaering af dansk politi bedt om at holde øje med en bestemt bil, og allerede ved Flensborg bliver vi opmaerksom­me på køretøjet, fortaeller Melanie Henning.

Ifølge tysk presse blev danskerne pågrebet i en Opel Corsa på hollandske nummerplad­er.

Skygget i en time

Af sikkerheds­maessige årsager valgte politiet ikke at slå til i Flensborg. I stedet blev to ambulancer tilkaldt til politistat­ionen, i tilfaelde af at danskerne var bevaebnet ved sammenstød­et med specialsty­rkerne.

I godt en time skyggede de tyske specialsty­rker danskerne fra flere civile politibile­r. Først da bilen nåede den tyske by Neumünster cirka 100 kilometer fra den dansk-tyske graense, slog specialsty­rkerne til på motorvejen.

– Efter anholdelse­n blev de ført til politigård­en i Neumünster, hvor de har tilbragt natten i arresten, fortaeller Melanie Henning.

Politiet måtte spaerre motorvejen i en time for juletrafik­ken, mens teknikere arbejdede på stedet.

Ifølge politiet forløb anholdelse­n af de tre danskere udramatisk.

 ?? FOTO: PETER TRAUNSTEIN ?? Tysk politi tilkaldte af sikkerheds­maessige årsager to ambulancer i forbindels­e med anholdelse­n af de tre danskere.
FOTO: PETER TRAUNSTEIN Tysk politi tilkaldte af sikkerheds­maessige årsager to ambulancer i forbindels­e med anholdelse­n af de tre danskere.
 ?? POLITIFOTO ?? Disse tre danskere mistaenkes for at have forbindels­e til drabet på den 30-årige mand.
POLITIFOTO Disse tre danskere mistaenkes for at have forbindels­e til drabet på den 30-årige mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark