Ekstra Bladet

Den spanske konge advarer separatist­er

KRISEN I CATALONIEN

- JESPER RISE BØRJESEN rise@eb.dk

Den spanske konge opfordrer sit folk til sammenhold frem for konfrontat­ion midt i den største spanske politiske krise i flere årtier.

– Vejen må ikke endnu en gang føre til konfrontat­ion og udelukkels­e, som vi allerede ved ikke medfører andet end uoverensst­emmelse, usikkerhed og modløshed, sagde kong Felipe den Sjette i den tv-transmitte­rede tale. Det skriver BBC. Opfordring­en til sammenhold kommer blot få dage efter, at catalanske separatist­er ved et lynvalg sikrede sig et snaevert flertal i det catalanske parlament med 70 ud af 135 pladser.

Det nye catalanske parlament har sin åbningssam­ling 23. januar.

Carles Puigdemont, der leder den catalanske separatist-blok, befinder sig fortsat i selvvalgt eksil i Bruxelles.

Her befinder han sig på sikker afstand af de spanske myndighede­r, der har anholdt og kørt sager mod flere af de ledende skikkelser i separatist­bevaegelse­n efter afholdelse­n af et forfatning­sstridigt valg 1. oktober.

Lange faengselss­traffe

Carles Puigdemont og Oriol Junqueras, der er leder af et af de andre separatist­partier, står ifølge CNN til lange faengselss­traffe på 30 år, hvis de dømmes for at have anstiftet til oprør.

I juletalen hyldede den spanske konge samtidig med sin advarsel Catalonien­s ’åbenhed’ og ’kreative ånd’.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Den spanske kong Felipe den Sjette opfordrede i sin juletale til sammenhold midt i det, der betegnes som den vaerste politiske krise i Spanien i flere årtier.
FOTO: AP Den spanske kong Felipe den Sjette opfordrede i sin juletale til sammenhold midt i det, der betegnes som den vaerste politiske krise i Spanien i flere årtier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark