Ekstra Bladet

DET STORE

Afgiv din stemme på ekstrablad­et.dk – og vind fine praemier

- Hagar@eb.dk

Hvem har kvajet sig mest i løbet af året? Hvem er de seneste 12 måneders største praemie-idiot? Hvem har jokket mest overbevise­nde i spinaten?

Det spørgsmål skal du, kaere laeser, nu besvare. Jeg erkender, at samtlige ti nominerede har fortjent at blive Ekstra Bladets Nytårstors­k 2017, men der er kun én fisk til uddeling, så der skal vaelges, selv om det er svaert.

Alene det at barbere listen ned til den halve snes har vaeret uhyre vanskeligt.

Set fra en torskefisk­ers synspunkt har 2017 nemlig vaeret et praegtigt år. Der har aldrig vaeret mangel på kompetente kandidater til den store pris, men i år er det da helt stukket af.

Boblere

Vi havde selv en del alternativ­e kandidater på bordet, da vi skulle udvaelge feltet, men hjaelpsomm­e laesere er også kommet med glimrende forslag, og de kunne altså ikke alle finde plads.

Isaer statsminis­ter Lars Løkke (V), der har vundet den store fisk to gange, er nok skuffet. For to år siden brokkede han sig på Twitter:

’Så står verden ikke mere. Ikke engang nomineret til EB’s nytårstors­k i år.’

Han var til gengaeld med i feltet sidste år, men landede på en beskaemmen­de fjerdeplad­s og i år har hans indsats igen vaeret for rutineprae­get til, at han kunne presse de andre meget staerke kandidater ud. I stedet må han glaede sig over, at ikke mindre end fem af hans ministre har fundet plads på listen.

Han har jo selv udnaevnt dem, ikke?

Aarhus Letbane

Flere andre af hans ministre har da også vaeret i spil. Folk som finansmini­ster Kristian Jensen (V), justitsmin­ister Søren Pape Poulsen (K) og den såkaldte klimaminis­ter Lars Christian Lilleholt (V).

Liberal Alliance har ikke mindre end tre kandidater på listen, men økonomimin­ister Simon Emil Ammitzbøll-Bille – ja, sådan hedder han nu om dage – kulturmini­ster Mette Bock og finansordf­ører Joachim B. Olsen er også blevet naevnt.

Staerkt gået af det unge parti.

Ser vi uden for Folketinge­t er KL’s direktør, Kristian Wendelboe, blevet foreslået. Og Claus Rehfeld Moshøj, der var direktør for Aarhus Letbane. Og regionsråd­sformand Sophie Haestorp Andersen (S). Og DR’s generaldir­ektør, Maria Rørbye Rønn. Og Spillerfor­eningens direktør, Mads Øland.

Flotte praemier

Det blev altså ikke i år, men vi deler nok også torsk ud naeste år, så de kan få chancen igen.

Nu er afgørelsen i dine haender. I gamle dage bragte vi en stemmesedd­el i avisen anden juledag. Den kom postbuddet så med et par dage efter, så vi kunne taelle stemmerne op og kåre vinderen, inden året randt ud.

Den går jo ikke laengere. Vi bragte stemmesedl­er i avisen for en uge siden, men du kan gå ind nu og stemme på ekstrablad­et.dk.

Blandt stemmerne traekker vi lod om tre flotte gavekurve til en vaerdi af 500 kr. pr. styk samt ti usandsynli­gt smukke T-shirts med Morten Ingemanns fine torsketegn­ing samt ti fine bøger med Ingemann-striber.

På årets sidste dag kan du laese, hvem der blev Ekstra Bladets Nytårstors­k 2017.

Nøj, hvor er det spaendende.

 ?? Liberal Alliances leder, ??
Liberal Alliances leder,
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark