Ekstra Bladet

Lykkelig aedru

-

Når jeg ser hylderne med øl, vin og spiritus, er jeg dybt taknemmeli­g for, at jeg 2. januar 1992 stoppede 100 procent med drikke alkohol og spise vanedannen­de benzodiaze­pinpiller.

Min afhaengigh­ed af begge var stor. Det er snart 26 år siden. Hver morgen og aften, når jeg børster taender, spørger jeg mit spejlbille­de: ’Hvorfor har du det godt i dag, Mogens?’. Jeg svarer mit spejlbille­de med et glad, stolt smil ’Det er, fordi jeg er stoppet med at drikke alkohol. Fordi jeg ikke mere lever for at drikke. Men for at forblive aedru.’ Det vil jeg gøre hver eneste dag resten af mit liv.

Jeg vil ikke mere byde mig selv et barsk, frustreren­de liv med den uhyggelige, ustyrlige drikketran­g, abstinense­r, blackout, hallucinat­ioner, paranoide tvangstank­er, angst, dårlige nerver, depression, maniodepre­ssion, delirium og delirium tremens. Et belastende liv for min ekskone, tre Mogens Moos er taknemmeli­g for ikke laengere at vaere afhaengig af alkohol. børn og familie. Min kone havde smidt mig ud på grund af druk. Da jeg stoppede med alkohol og benzodiaze­piner og tog ansvar, fik de så vel som jeg et godt nyt liv. Mogens Moos Alkoholter­apeut Møllevange­n 10 A Bønnerup Strand Glesborg

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark