Ekstra Bladet

SA MEGET TJENER DE DANSKE STJERNER

SE DERES LØN: Mikkel Hansen, Nicki Pedersen og Jakob Fuglsang er ikke med i det fine selskab, men flere nye navne har sneget sig ind på listen over de 21 bedst betalte danske sportsudøv­ere i 2017

- MADS GLENN WEHLAST TROELS CHRISTENSE­N mgw@eb.dk; tch@eb.dk

Der er Caroline – og så alle de andre!

Sådan er status over indtjening­en for de største danske sportsstje­rner i 2017, viser Ekstra Bladets opgørelse.

Tennisstje­rnens fantastisk­e 2017 bringer hende naturligt helt alene på tronen foran flere af fodboldlan­dsholdets mest markante profiler, nemlig Christian Eriksen og Kasper Schmeichel samt NHL-stjerner som Mikkel Bødker, Frederik Andersen, Lars Eller og Frans Nielsen.

Men der er også blevet plads til flere nye navne på 2017-listen. Det gaelder ikke mindst den danske badminton-verdensmes­ter Viktor Axelsen, der i løbet af året har fået en aftale til en vaerdi på et tocifret millionbel­øb med udstyrs-firmaet Yonex.

Kevin sniger sig med

Ny på listen er også Formel 1-køreren Kevin Magnussen, der var helt uden for listen sidste år. Han er kommet med i det fornemme felt, fordi han i 2017 tog et vigtigt og modent skridt i sin karriere.

Hvor saedet hos Renault var betinget af et stort Bestseller-sponsorat, er han hos Haas ansat til millionhyr­e uden den slags betingelse­r. Og det giver et markant løfte på lønnen.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen er også ny på årets liste. Han har sneget sig ind, fordi han er skiftet til Premier League, hvor de største penge findes.

Premier League har en tv-aftale til en samlet vaerdi på 51 milliarder kroner, og en del af de mange penge har nyoprykked­e Huddersfie­ld fået andel i. Mange spillere søger netop mod den bedste engelske fodboldrae­kke, fordi lønniveaue­t er højere i selv de mindre klubber end mange andre steder.

På Ekstra Bladets top 21-liste for 2017 står tre markante danske idraetsudø­vere helt uden for listen.

Det gaelder verdens bedste håndboldsp­iller, Mikkel Hansen, der kun tjener i omegnen af 7,5 mio. kr. om året. Også Nicki Pedersen, der indtjening­smaessigt har haft et elendigt 2017, er ude, ligesom Jakob Fuglsang kun kan snige sig op på en årlig indtaegt i omegnen af seks millioner kroner, hvilket altså ikke er nok til at havne i top 21.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark