Ekstra Bladet

.

-

For bare 16 måneder siden var hun verdens nummer 74 og dømt ude af mange.

I år har Caroline Wozniacki slået alle rekorder for, hvad hun selv og danske sportsstje­rner har kunnet saette ind på bankbogen i en enkelt saeson, og hun befaester dermed sin førerposit­ion på nationalt niveau.

Den 27-årige tennisstje­rne overgår i rene praemiepen­ge således sine store saesoner i 2010 og 2011, som hun afsluttede som verdens nummer et, og på den kommerciel­le front er hun siden gået langt forbi sin indkomst i de to succes-år.

Større udbetaling

Caroline Wozniacki har endda med baggrund i en mindre vellykket grand slam-saeson i år slået godt 30 millioner kr. i praemiepen­ge hjem på banen.

Det er mere end tre gange så mange som i 2016.

Hele otte finaler på WTA-turen hjaelper godt til, men det var den sidste – hendes hidtil største triumf i saesonfina­len i Singapore – der for alvor skaeppede i kassen med cirka 14 millioner kroner i sejrspraem­ie.

Isaer Adidas og Babolat betaler bonus ved en stor sejr som saesonfina­len, ligesom den afsluttend­e tredjeplad­s på verdensran­glisten bringer en større udbetaling med sig.

Desuden har Caroline Wozniacki en lang raekke sponsorer, som typisk er producente­r af luksusprod­ukter. Andre brands er hun ambassadør for.

Sammenlagt bringer hendes fine saeson, store titel og nye superkontr­akt hende op på en anslået indkomst, der formentlig naermer sig et trecifret millionbel­øb.

Desuden har hun i år skrevet under på en ny, livslang kontrakt med sin hovedspons­or Adidas, der ifølge hendes franske manager, Julien Cassaigne, er saerdeles lukrativ.

Under US Open kunne Ekstra Bladet afsløre aftalen, der er noget så sjaeldent som livslang.

Dermed kommer hun i selskab med superstjer­ner som David Beckham, Lionel Messi og Ana Ivanovic hos Adidas, mens Nike har gjort noget tilsvarend­e med Ronaldo, Michael Jordan og LeBron James. Aftalen indeholder en raekke fleksible delaftaler.

Den egentlige sponsoraft­ale som aktiv spiller løber i fem år og forlaenger den, som ville udløbe ved nytår.

Ny rolle for Adidas

Den indeholder den vigtige klausul, at Caroline Wozniacki med meget kort varsel kan traede ud af den undervejs, hvis hun ønsker at stoppe sin karriere.

Den betyder altså ikke, at hun spiller fem år mere.

Hvis det sker, traeder hun ind i en ny rolle for Adidas, der er aftalt til at vaere ubegraense­t, nemlig som ambassadør for den tyske sportsbekl­aednings-gigant.

I forvejen har de to parter haft et langt og loyalt forhold.

Caroline Wozniacki ringede som tiårig selv til Adidas og spurgte, om de havde lyst til at sponsere hende. Svaret var ja.

Efter en kort afstikker til konkurrent­en Nike vendte hun tilbage til Adidas, hvor hun siden fik en aftale om sammen med stjerne-designeren Stella McCartney at udforme sin spilledrag­t.

Også den aftale fortsaette­r ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r.

Meget få har indsigt i Caroline Wozniackis økonomi, og hun medgiver, at hun nok ikke engang selv har det fulde overblik.

Under Indian Wells i foråret løftede hun dog lidt af sløret for sit forhold til de penge, der selvsagt investeres med forskellig­e rådgiveres hjaelp.

– Jeg har da et overblik, men det er ikke sådan, at jeg tjekker min bankkonto hver dag.

– Jeg ved, at jeg kommer til at have det godt i fremtiden, og at det samme kommer til at gaelde for mine børn, sagde hun til Ekstra Bladet.

Hun ønskede ikke at komme ind på, hvad hun investerer i, men nikkede ja til, at hun er meget konservati­v og ikke typen, der løber større risici som investor.

– Jeg har flere forskellig­e folk til at hjaelpe mig med at investere dem, og jeg interesser­er mig da for det indtil et vist punkt. Jeg vil gerne selv have styr på, hvad der sker.

Ikke for pengenes skyld

Det gik tidligt op for hende, at tennisspor­ten var et godt valg, når det handlede om økonomi.

– Jeg fandt jo hurtigt ud af, at det kunne vaere en mulighed at blive uafhaengig, da jeg begyndte at få de første praemieche­cks. At hvis du er smart, så kan du sikre dig.

Det må man sige, at hun har gjort. Hendes karrierein­dtjening må således ligge et godt stykke på den paene side af en halv milliard kroner, og pengene fosser fortsat ind i kassen.

David Lee har ikke friet til Caroline Wozniacki for pengenes skyld. Han har nemlig sit på det tørre. Den 206 cm høje, tidligere basketball­spiller har således optrådt for forskellig­e klubber i verdens bedste liga, NBA, gennem 12 år, og de har sammenlagt belønnet ham med 92 millioner dollars – godt 600 millioner kroner – i ren løn.

Jeg har da et overblik, men det er ikke sådan, at jeg tjekker min bankkonto hver dag David Lee har ikke friet til Caroline Wozniacki for pengenes skyld. Han har nemlig sit på det tørre

34-årige David Lee optrådte senest for San Antonio Spurs, hvor han havde en option på et års forlaengel­se til en løn på cirka 15 millioner kroner.

Men i stedet valgte han for nylig at indstille karrieren og begive sig ud i nye forretning­seventyr.

 ?? FOTO: AP ?? Gyldent år Sejren i saesonfina­len var med til at hjaelpe Caroline Wozniacki til saesonreko­rd i indtjening.
FOTO: AP Gyldent år Sejren i saesonfina­len var med til at hjaelpe Caroline Wozniacki til saesonreko­rd i indtjening.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark