Ekstra Bladet

MOTORSPORT I DATTERENS KARRIERE Slås med kraeft

.

- Pb@eb.dk

sin tid ’debuterede’ i GTklassen i Bahrain tilbage i 2004, var selvsamme Patrick Long makker med Lars Erik Nielsen.

Desvaerre er fine relationer ifølge Lars Erik Nielsen ikke altid af det gode.

Blev traet af bilen

Da Christina Nielsen efter gokart-tiden skulle køre Formel 1600, var det i en racerbil fra den danske fabrik Aquila, som Lars Erik Nielsen nogle år forinden havde skudt penge i.

– Christina og bilen kunne ikke finde ud af det sammen, og hun blev traet af den. Året forinden havde Kevin Magnussen ellers vundet i en Aquila.

– Det gav nogle ’konflikter’, og problemern­e, om man vil, blev ikke mindre af, at der var en familiefor­bindelse, og jeg tror faktisk, at det måske ville vaere langt nemmere, hvis man kunne 'bytte’ børn, siger Lars Erik Nielsen, der siden hen ikke kunnet lade vaere med at vaere pavestolt over, hvad datteren har praesteret.

Foruden to amerikansk­e sportsvogn­s-mesterskab­er var hun i 2015-saesonen sølle to point fra titlen. Samtidig er Christina Nielsen alt det, som en teamchef mest af alt ønsker sig.

Hun har bevist, at hun kan saette en saeson sammen og undgå at lave de store ulykker.

Det var også den besked, De er traenere, rådgivere, måske selv tidligere sportsstje­rner. Men frem for alt er de faedre. Ekstra Bladet har talt med faedrene til nogle af Danmarks store sportsnavn­e om, hvordan de har håndteret den rolle. som Kevin Magnussen blev udstyret med, da McLaren i sin tid sendte ham ’på graes’ i Formel Renault 3.5-klassen, hvor han fik at vide, at det vigtigste var at blive samlet mester – og ikke kun at vinde så mange løb som muligt.

– Hun er god til at passe på bilen, uden at det går ud over farten. Alle er glade for hende, siger Lars Erik Nielsen. – Lad mig sige det på den måde. Jeg har vundet de første syv heat.

Lars Erik Nielsen holder det ikke skjult, at han er kraeftramt i alvorlig grad.

Syv gange er han blevet opereret, og siden den sidste operation har de seneste to scanninger vaeret ’fine’.

Der er tale om tarmkraeft, men metastaser har bredt sig til lever og lunger.

Han har i den svaere og ulige kamp vaeret forbi Herlev Hospital og Rigshospit­alet, men også en klinik i Houston, USA.

– Lige nu venter jeg på resultatet af den seneste scanning, siger Lars Erik Nielsen, som blev milliardae­r, da han solgte størstedel­en af sit livsvaerk, Maldivian Air Taxi, til en amerikansk fond.

Det drejer sig om langt over 100 vandflyver­e i et af verdens største vandflysel­skaber, der i det daglige suser rundt mellem de godt 1200 småøer, som udgør det eksotiske ferieparad­is Maldiverne syd for Indien i det indiske ocean.

Klar til at køre

Trods det store salg har han ikke helt droppet vandflyver­en.

Han beholdt ti procent af Maldivian Air Taxi, men han har 50 procent af vandflyver­en mellem København og Aarhus.

Derudover har han sat nogle af pengene i et investerin­gsselskab, som bl.a. gør sig i eksklusive ure fra Schweiz.

Selv om det er nogle år siden, at han sidst har vaeret aktiv bag rattet i ’classic race’, vil Lars Erik Nielsen ikke udelukke, at han en dag vil vende tilbage.

I hvert fald ejer den kraeftramt­e far, millionaer med mere fortsat en Ford Escort, som hurtigt kan blive gjort køreklar.

Det er svaert at komme frem, og det gør det ikke nemmere for en pige i motorsport

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Lars Erik Nielsens egen kaerlighed til den ikoniske Porsche fornaegter sig ikke.
FOTO: JAN SOMMER Lars Erik Nielsens egen kaerlighed til den ikoniske Porsche fornaegter sig ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark