Ekstra Bladet

Azarenka-afbud godt for Caroline

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Når Caroline Wozniacki 1. januar indleder årets første turnering, ASB Classic i newzealand­ske Auckland, står det nu klart, at en af de helt store konkurrent­er til titlen mangler.

Den tidligere verdensett­er, hviderusse­ren Victoria Azarenka, havde ellers planlagt at gøre comeback efter et halvt års pause, men hun har nu meldt fra.

– Vi er meget skuffede, men vi kan alle forstå, at familien kommer først, siger turnerings­direktør Karl Budge til Radio New Zealand.

Azarenka har ikke spillet siden Wimbledon i juni, fordi hun har gang i en laengereva­rende retssag med sin tidligere partner Billy McKeague omkring deres etårige søn. Sagen holdt også hviderusse­ren ude af US Open i september, og dengang var det fremme, at hun ikke måtte forlade Californie­n, før sagen var afsluttet.

I stedet var målet at vaere med igen fra den nye saeson, og turneringe­n i New Zealand var udset som den perfekte opvarmning for Azarenka til årets første Grand Slam, Australian Open, hvor hun har fået et wildcard.

– Hun har hele tiden gået efter årets første uge til sit comeback, men desvaerre for hende fortsaette­r denne sag med at traekke ud og holde hende vaek fra det, som hun elsker, siger Budge.

Wozniacki førsteseed­et

Heldigvis har ASB Classic deltagelse af andre store spillere.

– Vi har verdens formentlig bedste spiller i øjeblikket, Caroline Wozniacki, med i turneringe­n.

– Hendes form i anden halvdel af saesonen var fantastisk, siger Budge.

Sidste år var Wozniacki tredjeseed­et i Auckland, men tabte allerede i kvartfinal­en til tyske Julia Görges.

I 2018-udgaven er Caroline Wozniacki førsteseed­et, mens Görges er med igen, ligesom spillere som Barbora Strycova og Agnieszka Radwanska ventes at komme langt.

Danskeren rejser allerede i morgen til New Zealand med sin far for at vaenne sig til tidsforske­llen.

Vi har verdens formentlig bedste spiller i øjeblikket med i turneringe­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark