Ekstra Bladet

Rejser

-

at planlaegge din ferie og undgå de mange pakkerejse­r, så er du lang fra alene.

Det er blevet mere populaert de seneste år, og det kan sagtens betale sig.

– I de senere år er flere og flere begyndt at arrangere deres egen rejse, hvor de bestiller flybillet og hotelophol­d hver for sig.

– Det vil blive endnu mere udpraeget, for det er planen, at den nye Rejsegaran­tifond traeder i kraft første juli naeste år. Det betyder, at den ikke bare daekker pakkerejse­r, men også, at man er daekket uanset, om man har bestilt flybillet og hotel hos to forskellig­e.

Det kan have mange fordele at arrangere sin egen rejse. Du kan nemlig selv bestemme varigheden, så det i stedet for otte eller 15 dage bliver 10, 12 eller 17 dage.

Har du mod på meget mere, giver det desuden den fordel, at du i samme rejse kan besøge flere forskellig­e lande, byer eller områder lige så meget, som

du har lyst til.

aktive rejser som vandring, trekking og cykelferie, topper klassiske lande som Italien, Tyskland, Sverige, Frankrig og Norge. De rejseforme­r er for alvor populaere.

Mange kører selv på ferie til de naevnte lande, og der er mulighed for både kort og lang rejsetid, hvor man kan opleve den mest fantastisk­e natur.

Selv om Norge kan vaere dyrt, er kursen på den norske krone attraktiv i forhold til den danske. Det samme gaelder den svenske krone, og ifølge Travelmark­et får man derfor mere for pengene.

Vi vil se endnu flere oversøiske rejser til både Fjernøsten og USA i sommerferi­en

og det er slet ikke nyt, at rejseforem­en tiltraekke­r sig luksusdyre­ne, der altid har drømt om at feriere på de store skibe med pools, utallige restaurant­er, aktivitete­r og underholdn­ing ombord.

Udbuddet af krydstogts­rejser er steget i de sidste fem år, og det er en ferieform, som mange danskere har taget til sig.

– At rejse med familien på krydstogt er en fantastisk oplevelse. Det er all-inclusive til søs, og man oplever flere destinatio­ner på én og samme rejse.

– Man kan rejse til Barcelona, Rom eller Venedig og kombinere storby- og badeferie med en uges krydstogt med stop i flere lande. Så får man virkelig noget for pengene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark