Ekstra Bladet

Forfatter med kontakt

I Står bag den eneste bog om Peter Madsen – nu udgiver han føljeton om ’ubåds-mysteriet’

- LINETTE K. JESPERSEN

har Djursing haft fornemmels­en af, at der har vaeret nogle mørke sider i Peter Madsen, som han ikke har set saerligt tydeligt, da han skrev den første bog i fascinatio­nen af den entreprena­nte raketfanta­st.

Den mangler noget. Og nu prøver han at fuldende fortaellin­gen om Madsen, selv om det ikke var den slutning, han forestille­de sig.

– Jeg tror, at jeg har set brudstykke­r af hans mørke, men jeg har ikke tillagt det den betydning, som det mumøde ligvis har nu. Vi ved stadig ikke, praecis hvad der er sket, og det er meget vigtigt for mig at understreg­e, at Peter er uskyldig, indtil det modgust, satte er bevist i retten. Men det er klart, at sagens begivenhed­er, isaer parteringe­n, peger i retning af et større mørke i Peter, end jeg havde troet, siger han.

Graensesøg­ende

– Har du fundet flere mørke sider, nu hvor du er dykket ned i ham igen?

– Ja, det synes jeg. Men vi skal passe på med at konkludere for tidligt. Når man laeser nu, kan man få alt til at passe til den virkelighe­d, der er, men der er også ting, der er svaere at ignorere i det her materiale. Jeg får et klart billede af Peter, der er voldsomt graensesøg­ende i mange aspekter i sit liv, og jeg får også et billede af Peter, som er begyndt at gå ned med sit projekt.

Faldt fra hinanden

Han er ved at tabe. Hans livsmissio­n er ved at falde fra hinanden, fortaeller Thomas Djursing med henvisning til, at Peter Madsen trak sig fra en storstilet raketopsen­delse fra Bornholm, dagen før han

 ?? FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD ?? Mystikken om Kim Walls død
Peter Madsen i sin trange ubåd. Sagen om hans handlinger i forbindels­e med Kim Walls død om bord skaber stadig stor offentlig interesse.
FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD Mystikken om Kim Walls død Peter Madsen i sin trange ubåd. Sagen om hans handlinger i forbindels­e med Kim Walls død om bord skaber stadig stor offentlig interesse.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Peter Madsen har siddet faengslet siden 10. august.
FOTO: KENNETH MEYER Peter Madsen har siddet faengslet siden 10. august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark