Ekstra Bladet

Mørket om Peter Madsen

-

Selv om Thomas Djursing kalder sig en af dem, der nok er kommet taettest på Peter Madsen bortset fra hans familie, så har han stadig mange spørgsmål. Og det er også nogle af dem, han er nødt til at søge svar på, før han kan lukke det kapitel, der hedder 'Raket-Madsen'.

– Noget af det, man er nødt til at forstå, er, hvorfor han lyver så ufatteligt meget, ligesom vi også ved, at manden har parteret en kvinde. Så lige meget hvordan vi vender og drejer det, så er det et faktum i mit hoved, at noget mørkt er foregået. Og det er kun blevet mørkere for hver eneste uge, der er gået. Det er på intet tidspunkt blevet lysere.

Dårlig til at lyve

– Har du nogen sinde oplevet ham som lystløgner?

– Nej, og det er nemlig meget maerkeligt. Jeg har selvfølgel­ig spurgt mig selv, om alt det, jeg har skrevet, bare er løgn det hele. Det er klart, at der er ting, som jeg ikke kan få kortlagt, fordi kun Peter var til stede, men langt det meste bygger på interviews. Hver eneste gang, jeg har krydstjekk­et Peters maerkelige oplysninge­r og taenkt, at det lyder godt nok underligt, har jeg kunnet konstatere, at det er rigtigt. Så jeg har aldrig fanget Peter i en løgn, og jeg har altid fastholdt, at jeg tror, at Peter er dårlig til at lyve, siger han og konstatere­r:

– Og det tror jeg, at jeg har fået bekraeftet nu. Det ser ikke ud til, at han er saerligt god til det.

Svaekket trovaerdig­hed

– Har du en tro på, at Peter Madsen kommer med hele sandheden på et tidspunkt?

– Det kan jeg godt forestille mig, at han gør, men jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg kommer til at tro på den, for han har skadet sin egen trovaerdig­hed. Jeg glaeder mig rigtig meget til retssagen, selv om det lyder maerkeligt, for jeg tror, at politiet har gjort et dygtigt stykke arbejde for at rulle op, hvad der er foregået. Og det har jeg brug for at få at vide. For min bog har ikke svaret, og det har min serial heller ikke. Men den saetter tingene i system, siger Thomas Djursing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark