Ekstra Bladet

De kolde haender er ved at udkonkurre­re de varme

SKANDALEN ER AT BLIVE AELDRE

- Laes reportagen på side 6 og 7

dermed til at tage og føle på. For samtidig med, at den offentlige sektor er vokset og vokset det seneste tiår, er plejen af svage aeldre borgere, eksempelvi­s med Alzheimers eller demens, blevet ringere og ringere.

siger Karen Marie Myrndorff, chefkonsul­ent for aeldreområ­det i Kommunerne­s Landsforen­ing, at antallet af varme haender ikke er afgørende for kvaliteten i plejen. Det er snarere den enkelte medarbejde­rs kompetence, haevder hun.

regne ud, at chefkonsul­entens egne haender må vaere kolde som tøris. Ligesom hendes argument lyder som systemets saedvanlig­e tågetale, når det bliver bedt om at forklare, hvorfor det er umenneskel­igt, når det er så dyrt. Flemming Hansen har set sig nødsaget til at købe ekstra pleje til sin mor for 6000 kr. om måneden. Jo mere politikern­e taler om velfaerd, jo ringere bliver den åbenbart.

er, at de kolde haender er ved at udkonkurre­re de varme. Således kan ’velfaerden’ i Danmark øges år for år, og modtagerne af velfaerden vil opleve, at den i samme periode forringes.

flere forvaltere og taler om ’kompetence­r’, når den almindelig­e borger undrer sig over, hvor velfaerden bliver af. For flere ansatte betyder ikke, at en forvaltnin­g får mere fra hånden. Og slet ikke, at modtagere af velfaerd blandt borgerne får bedre liv.

i dagens Danmark er følgelig det samme som at blive meldt ind i et lotteri. Man kan blive beboer på et hjem, hvor der om natten blot er én enkelt nattevagt til 42 beboere.

Man kan også ende på et hjem, hvor der er flere nattevagte­r.

Jo mere politikern­e taler om velfaerd, jo ringere bliver den åbenbart.

Det er tid at tie og begynde at handle.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark