Ekstra Bladet

JAGTER UOVERVIN

PREMIER LEAGUE REKORDJAGT: Halvvejs inde i Premier League-saesonen har Pep Guardiolas mandskab fortsat ikke tabt og ligner heller ikke nogen, der har taenkt sig at gøre det lige foreløbig

- GISLE THORSEN

Manchester City er halvt på vej mod at skrive sig ind i fodboldhis­torien som uovervinde­lige.

Da Arsenal i saesonen 2003/04 gik igennem en hel Premier League-saeson uden at tabe, var der blandt eksperter enighed om, at der ville gå mange år, før et hold lavede samme bedrift.

De kloge fodboldhov­eder kan stadig nå at få ret, men Manchester City ligner et hold, der kan spadsere igennem en hel saeson uden at tabe.

19 kampe inde i saesonen har de blot sat to point til og har allerede ti point flere end Arsenals ’invincible­s’ fra 2003/04.

Plus 48 i målscore

Siden The Gunners’ perfekte saeson er intet hold nået halvvejs ind i saesonen uden at tabe. I 2. spillerund­e var Manchester City taet på mod Everton, men siden har de smadret al modstand og kan saette mange rekorder på vej mod guldet. I saesonen 1999/ 2000 vandt Manchester United mesterskab­et med en margin på 18 point. City har aktuelt et forspring på 12 point til netop byrivalen – og har endda spillet én kamp faerre.

Chelseas mestre scorede i saesonen 2009/2010 103 gange i løbet af de 38 kampe.

Pep Guardiolas lyseblå målmaskine er oppe på 60 scoringer.

Da de lillejulea­ften slog Bournemout­h 4-0, blev de det første hold i Premier League-aeraen til at score 100 mål på et kalenderår, og alt tyder på, at der er flere Citymål i vente på St. James’ Park i aften.

Manchester City har vundet de 12 seneste opgør mod Newcastle, og det er svaert at se, at oprykkeren skulle kunne stoppe ’The Citizens’.

De er kun 40 point fra at tangere Chelseas Premier League-pointrekor­d fra 2004/05 (95) og bliver med overvejend­e sandsynlig­hed det hold i Premier Leagueaera­en med den bedste målforskel. Manchester City har plus 48 i målscore efter 19 kampe, i saesonen 2009/10 sluttede Chelsea med plus 71 mål.

De lyseblå fra Manchester er også på jagt efter en europaeisk rekord.

Med 17 sejre i traek har de allerede hapset den engelske sejrsrekor­d, og nu gaelder det den europaeisk­e, som Bayern München – med Pep Guardiola som traener – satte mellem oktober 2013 og marts 2014.

’Skal glemme tabellen’

Dengang vandt sydtyskern­e 19 ligakampe på stribe.

– Vores liv er bedre, når vi vinder – så simpelt er det. Men jeg kommer ikke til at miste søvn over, hvorvidt jeg kommer til at slå en rekord fra min Bayern Münchentid.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Målnaese
Pep Guardiolas lyseblå målmaskine er oppe på 60 scoringer i denne saeson. Sergio Agüero har scoret 12 af dem. Her scorer han åbningsmål­et i 4-0-sejren over Bournemout­h.
FOTO: ALL OVER PRESS Målnaese Pep Guardiolas lyseblå målmaskine er oppe på 60 scoringer i denne saeson. Sergio Agüero har scoret 12 af dem. Her scorer han åbningsmål­et i 4-0-sejren over Bournemout­h.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark