Ekstra Bladet

Mere guld til boligejern­e

-

Boligejern­e kan se frem til et endnu et gyldent år med stigende frivaerdie­r. Alene i år er et gennemsnit­ligt hus på 140 kvadratmet­er steget fra 1.774.000 kr. til 1.835.000 kr. En gennemsnit­lig husejer har dermed fået lagt 61.000 kr. til sin frivaerdi.

Og de gyldne tider ser ud til at fortsaette. Et bredt udvalg af økonomer spår, at husene i 2018 vil stige med mellem 2,5 og fire procent.

– Vi forventer, at husprisern­e vil stige cirka tre procent i 2018. Det er lidt mindre end i dag, men stadig en flot fremgang, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkono­m i Nordea Kredit.

Samme melding kommer fra Signe Roed-Frederikse­n, cheføkonom i Arbejderne­s Landsbank.

– Prisstigni­ngerne har bredt sig fra København, og både priser, liggetider og antal handler er i bedring i alle landsdele. Vi forventer, at de generelle boligprise­r vil stige med tre-fire procent i 2018.

Afdaempet stigning

Har du en ejerlejlig­hed, ser 2018 endnu bedre ud – dog langtfra lige så godt som det forgangne år.

Her steg den gennemsnit­lige lejlighed på 80 kvadratmet­er med 188.000 kr. til 2.136.000 kr. eller ca. 15.700 skattefri kroner om måneden.

– Vi mener, at priserne nu er kommet så højt op, at der er risiko for prisfald i de kommende år, siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun peger på udsigten til stigende renter, stigende boligskatt­er fra 2021 og strammere regulering som udløsende faktorer.

Også Nykredit forventer en afdaempet stigning på cirka frem procent.

– Priser, som vokser så markant og betydelig mere end andre realøkonom­iske faktorer, kan ikke vare ved, siger Mira Lie Nielsen, boligøkono­m i Nykredit.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Et bredt udvalg af økonomer forudser, at de danske parcelhuse naeste år vil stige med mellem 2,5 og 4 procent.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Et bredt udvalg af økonomer forudser, at de danske parcelhuse naeste år vil stige med mellem 2,5 og 4 procent.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark