Ekstra Bladet

Vift med en Prince

-

– Efter en af kampene ved VM 1986 havde vi studie bagefter. Man fik tildelt et kvarters studietid, og så var det om at vaere der. Vi fik en tidlig tid, så hvis nogen skulle nå op, så skulle det gå hurtigt. Jeg sendte vores teamleder i omklaednin­gsrummet og gav ham en pakke Princeciga­retter med, og så sagde jeg ’prøv at få øjenkontak­t med Preben Elkjaer, og vift med den her’. Det gjorde han, og jeg fik et interview med Preben inden for vores sendetid. Det kan Preben også selv huske – gudskelov, griner Gehrs.

18-holdet ligner 86-holdet

– 2018-holdet begynder at ligne 1980’er-holdet. Der er igen mange der er stamspille­re i topklubber i Europa, og så er vi ved at have nogenlunde samme typer. Jeg ser en lighed mellem Kvist og Jens Jørn Bertelsen, for dengang var han en type, der ’erobrede bolden og spillede den hen til en fodboldspi­ller’, som de sagde på holdet. Der er også ligheder mellem Bjelland og Ivan Nielsen, og så begynder Christian Eriksen at naerme sig Laudrup.

Prøv at få øjenkontak­t med Preben Elkjaer, og vift med den her

Vi mangler en Elkjaer. Dolberg kan måske udvikle sig, men han mangler Elkjaers galskab. Det har Bendtner mere af, men han har ikke samme hurtighed som Preben, siger Gehrs.

Kunne ikke få luft

– Jeg spillede selv firmafodbo­ld på det tidspunkt og var i rimelig god traening, men da jeg en dag i Mexico ville spille med nogle unger i en park, så måtte jeg stoppe efter fem minutter, fordi jeg ikke kunne få luft. Spillerne virkede ikke til at have problemer med vejrtraekn­ingen i den tynde luft, så måske var de hjulpet af iltmaskern­e fra traeningen. Ud over firmafodbo­ld nåede jeg at spille seriefodbo­ld på Bornholm og var som gymnasieel­ev på skolelands­holdet som midtbanesp­iller uden at komme i kamp, siger Gehrs.

 ?? FOTO: /RITZAU/KIM AGERSTEEN ?? Den gik nok ikke noget sted i den højere fodboldver­den i dag, men Preben Elkjaer kvittede ikke cigaretter­ne, mens hans spillede på topniveau.
FOTO: /RITZAU/KIM AGERSTEEN Den gik nok ikke noget sted i den højere fodboldver­den i dag, men Preben Elkjaer kvittede ikke cigaretter­ne, mens hans spillede på topniveau.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark