Ekstra Bladet

Dansk slutspils-overraskel­se på vej

- Jwj

Et ishockeyho­ld er ikke bare et ishockeyho­ld. Og slet ikke i NHL. Her der der stor forskel på syd og nord – og på traditions­hold og ’de nye børn i klassen’.

Columbus Blue Jackets hører til de nyeste i ligaen. Klubben blev først stiftet i 2000 og har haft en del problemer med at finde det rette setup.

I de 16 spillede saesoner siden da har klubben blot formået at gå i slutspille­t tre gange – og hver gang er det endt med en hurtig exit i første runde.

’Plads til forbedring’

Sidste saeson var klubbens bedste indtil nu – indtil i år. For nu går det godt. Knap halvvejs i saesonen ligger de lunt i svinget til en slutspilsp­lads – ikke mindst takket vaere en dansk overraskel­se.

– Det er et meget konkurrenc­edygtigt hold i år. Bjorkstran­d har vaeret en af de behagelige overraskel­ser – han har givet holdet mange point fra et sted, de ikke forventede, siger Aaron Portzline, der forventer, at klubben ikke blot kommer til slutspille­t, men for første gang i historien også kommer laengere end første runde.

Det håber Bjorkstran­d også, og han er sikker på, at der er mere potentiale i holdet.

– Vi har helt klart fat i noget. Men selv om vi ligger godt i tabellen, så har vi ikke spillet vores bedste hockey i mange kampe i denne saeson, så der er plads til forbedring. Så det er meget positivt, at vi kan ligge så godt i tabellen og stadig have nogle ting at arbejde med. Så vi har mere at give, siger den 22-årige dansker.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? – Vi har helt klart fat i noget, fortaeller Oliver Bjorkstran­d om Columbus Blue Jackets’ saeson indtil videre.
FOTO: ALL OVER PRESS – Vi har helt klart fat i noget, fortaeller Oliver Bjorkstran­d om Columbus Blue Jackets’ saeson indtil videre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark