Ekstra Bladet

STJERNEFLU­GT I ARSENAL

The Gunners kan om et halvt år miste sine to største stjerner – Mesut Özil og Alexis Sánchez – uden at få noget for dem. Hvad gør London-klubben nu? Og hvem kan erstatte de to på Emirates Stadium

-

Sådan er saesonen gået indtil videre: Arsenal startede raedselsfu­ldt, men The Gunners har rejst sig og spiller med om Champions League-pladserne. Hjemme på Emirates Stadium er der sjaeldent de store problemer (kun ét nederlag), men på udebane kniber det noget for London-klubben.

Det er lykkedes: Arsène Wenger har fået nogenlunde styr på det centrale forsvar. Formkurven pegede indtil til opgøret mod Liverpool 22. december i den rigtige retning. Helt fremme har rekordindk­øbet Alexandre Lacazette fået en fornuftig start på tilvaerels­en i Premier League.

Det er kikset: Sølle to sejre på fremmed graes er for pauvert, og det kan i sidste ende koste en tur i Champion League. Og så har Arsenal haft problemer, når modstander­en har parkeret bussen på egen halvdel. Der bliver til tider spillet for meget til siden, og holdet virker ikke insisteren­de nok i gennembrud­sspillet.

Han har strålet: Store Sead Kolasinac har gjort det godt siden sommerskif­tet fra Schalke 04. Den fysisk staerke bosnier har vaeret solid på venstrekan­ten og har også bidraget med et mål og adskillige assists.

Han har skuffet: Han er Arsenals eneste rigtige verdensstj­erne, men Alexis Sánchez har ikke helt ramt sit høje niveau fra tidligere saesoner. Det er ikke, fordi chileneren har spillet dårligt, men man forventer bare meget mere. Fem mål er i den lave ende for ham.

Her skal der handles: Arsenal står over for en større udskiftnin­g i spillertru­ppen. Klubben har hentet Dortmunds højt respektere­de chefscout Sven Mislintat, og der er store forventnin­ger til tyskeren, som går under navnet diamantøje. Første opgave er at finde en midterfors­varer. West Bromwich Jonny Evans kunne vaere en mulighed, men også Abdou Diallo (Mainz) og Ohis Felix Uduokhai (Wolfsburg) naevnes. Arsenal risikerer at miste både Sánchez og Özil senest til sommer. De to stjerners aftaler udløber til sommer. Muligvis forlaenger Özil, men ellers skal Arsenal forstaerke sig der. Saerligt hvis uheldige Santi Cazorla må give fortabt i sin kamp mod skaderne. Nabil Fekir eller Riyad Mahrez kunne ende på Emirates Stadium.

Ham skal de af med: Med de økonomiske briller skal Sánchez og Özil saelges nu, så Arsenal i det mindste får noget for dem. Det virker dog usandsynli­gt, at begge skydes af i januar. Højrebacke­n Mathieu Debuchy har vaeret ude i kulden i nogle år efterhånde­n, og også i det kommende vindue vil Arsenal forsøge at slippe af med den franske dødvaegt.

Ham må de ikke miste: Arsène Wenger har tidligere håndteret tabet af store stjerner, så panikken kommer ikke til at bryde ud, selv om det ikke lykkes at forlaenge med Sánchez og Özil. Det er vigtigt at holde fast i Koscielny som forsvarsst­yrmand og også at få forlaenget aftalen med Aaron Ramsey.

Så hektisk bliver transfervi­nduet:

Det er først til sommer, at den helt store udskiftnin­g forventes i Arsenal. Det store spørgsmål i januar bliver, hvorvidt Sánchez og Özil saelges eller ej. Isaer førstnaevn­te er der mange spekulatio­ner omkring, og både Manchester City og Paris Saint-Germain naevnes som mulige købere. Der kan blive hentet en midterfors­varer.

Ellers noget? Der er mange med uafklaret fremtid. Jack Wilsheres kontrakt udløber eksempelvi­s, og Ramsey og Welbeck naermer sig også så småt kontraktud­løb (sommeren 2019). Endelig bliver det interessan­t at se, hvor tålmodige Olivier Giroud og Theo Walcott er. De mener begge, at de får for lidt spilletid, og der er utvivlsomt klubber, der gerne vil købe dem.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark