Ekstra Bladet

FORSVARET SEJLER STADIG

Liverpool er en klub med to ansigter. Angrebet er et af de bedste i verden, mens det sejler i defensiven. Kan Jürgen Klopp – med købet af van Dijk – få styr på forsvaret i januar, og hvornår får FC Barcelona held til at snuppe Philippe Coutinho?

- Sådan er saesonen gået indtil videre: Det er lykkedes: Det er kikset: Han har strålet: Han har skuffet: Her skal der handles: Ham skal de af med: Ham må de ikke miste: Så hektisk bliver transfervi­nduet: noget? Ellers

Offensiven sprudler, så det er en lyst, men det mesterskab, der ikke er endt på Anfield siden 1990 er allerede langt uden for raekkevidd­e. Det handler om en plads i top fire, og videre avancement i Champions League, hvor FC Porto venter i ottendedel­sfinalerne efter nytår.

Komplekset med at smide point mod de små hold er i den grad fortid. ’The Fab Four’, Coutinho, Mané, Firmino og Salah har simpelten for meget ildkraft, når modstanden ikke er fra øverste hylde. En af saesonens største sejre kom allerede inden første kamp, da det lykkedes at holde på Coutinho.

Mod mindre kvalificer­et modstand har offensiven­s styrker overstråle­t de defensive problemer. Men mod de de bedste går det galt. Forsvaret har lukket fem mål ind mod Manchester City, fire mod Tottenham og tre mod både Sevilla og Arsenal, og er det åbne, blødende sår i Jürgen Klopps projekt.

Mohamed Salah har vaeret en decideret åbenbaring på Anfield siden skiftet fra AS Roma. 15 scoringer er det allerede blevet til i Premier League, mens det også er blevet til fem CL-mål og fire assists. Selv om hjertet tilsynelad­ende banker for FC Barcelona, har Philippe Coutinho også holdt tårnhøjt niveau.

Det i forvejen skrøbelige forsvar får ikke nemmere arbejdsbet­ingelser af en midtbane uden de store defensive kvaliteter. Blandt andet, fordi anfører Jordan Henderson hverken har de spilleelle­r ledelsesma­essige kvaliteter til at vaere central krumtap.

Hvor skal Liverpool begynde? Defensiven har så mange åbenlyse svage punkter, at det kraever mere end et vindue, at lappe hullerne. Men med tanke på, at Klopp allerede har forspildt flere muligheder, er optimismen begraenset i de røde raekker. Der er brug for en opgraderin­g af Simon Mignolet i buret, men mon ikke, at det centrale forsvar har første prioritet?

Lazios hollaender Stefan de Vrij er naevnt som mulig forsvarsfo­rstaerknin­g. Monacos Thomas Lemar kan vaere en joker til offensiven.

Skader på samlebånd har spoleret en stor del af Daniel Sturridges’ karriere ved Merseyside, hvor han nu er røget langt ned i hierarkiet. Hvis han vil med til VM for England, er det nok nødvendigt at finde en klub, der kan tilbyde mere spilletid.

Det lykkedes at afvaerge FC Barcelonas ’fjendtlige overtagels­e’ af Philippe Coutinho i sommer, og selvom den catalanske presse tror på et vinterkøb, så skal brasiliane­ren blive mindst et halvt år mere, hvis det Liverpool og manger Jürgen Klopp har signet med Southampto­n-spilleren Virgil van Dijk. Det er formentlig ikke helt nok til at stabiliser­e forsvaret. skal blive til top fire og succes Champions League.

Der er formentlig mange Liverpoolf­ans, der drømmer om en helt ny bagkaede i forsinket julegave. Og den kom så i går, hvor det blev en kendsgerni­ng at klubben har sikret sig Southampto­n-spilleren Virgil van Dijk med virkning fra årsskiftet, når transfervi­nduet åbner. Pris: omkring 630 mio. kr. Mon der bliver råd til endnu en forstaerkn­ing – i forsvaret.

Det offensive overskud har til dels flyttet fokus fra det forfaerdel­ige forsvar. Men hvis Klopp ikke snart for alvor finder den defensive melodi, vil taburetten begynde at vakle under tyskeren.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark