Ekstra Bladet

Et liv i rampelyset

-

Peter Belli er en af de få, der uden at overdrive kan haevde at have levet hele livet i rampelyset, hvor han har givet den fuld gas både som sanger og skuespille­r.

Han fik sit gennembrud i 60’erne, hvor han med sit lange hår og en af scenens mest markante stemmer, blev et af tidens største idoler og naermest identisk med det, man dengang kaldte pigtrådsmu­sik.

Peter Belli fik i 2003 IFPI’s aerespris for sin lange og flotte karriere i dansk musik – og i august 2016 fulgte Smukfest op, da de tildelte ham deres haederspri­s Polka Verner Legatet med ordene:

– Tilnavnet ’Ulven’ fik han i 1967 efter et af sine store hits - og netop smidighede­n, råstyrken, hylet mod månen og det indaedt snerrende, har hans signaturvo­kal til faelles med rovdyret.

Siden dengang i 60’erne hvor det hele startede, har Peter Belli givet tusindvis af koncerter, indspillet flere end 40 albums og kørt et ukendt antal kilometer rundt i landet for at optraede for publikum.

 ?? FOTO: /RITZAU/LARS HANSEN ?? I perioden 1964 til 1968 var Hit House på Frederiksb­erg det vigtigste omdrejning­spunkt for den danske pigtrådsmu­sik.
FOTO: /RITZAU/LARS HANSEN I perioden 1964 til 1968 var Hit House på Frederiksb­erg det vigtigste omdrejning­spunkt for den danske pigtrådsmu­sik.
 ?? FOTO: /RITZAU/JOHNNY BONNE ?? Med sit lange hår, sin gavflabede attitude og tilbøjelig­hed til at ryge hash i ny og nae blev Peter Belli hurtigt symbol på 60’ernes hippie-kultur.
FOTO: /RITZAU/JOHNNY BONNE Med sit lange hår, sin gavflabede attitude og tilbøjelig­hed til at ryge hash i ny og nae blev Peter Belli hurtigt symbol på 60’ernes hippie-kultur.
 ?? FOTO: /RITZAU/PETER HAUERBACH ?? Ud over sin musikkarri­ere har Peter Belli også arbejdet som skuespille­r og har blandt andet haft en mindevaerd­ig rolle i successeri­en ’Taxa’.
FOTO: /RITZAU/PETER HAUERBACH Ud over sin musikkarri­ere har Peter Belli også arbejdet som skuespille­r og har blandt andet haft en mindevaerd­ig rolle i successeri­en ’Taxa’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark