Ekstra Bladet

Jeg glaeder mig til at få Peter hjem igen

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Der har vaeret fuld tryk på livet som omrejsende musikant for den gamle ulv, siden 74-årige Peter Belli for mere end et år siden proklamere­de, at han ved udgangen af 2017 ville parkere tourbussen i garagen og smide nøglerne vaek.

I går spillede han så sin sidste koncert, og hans trofaste kone June ser nu meget frem til ikke laengere at skulle dele sin elskede mand med de mange fans de fleste af ugens dage.

Alligevel fastholder hun, at det ikke er hende, der har presset rockstjern­en til at traekke stikket.

– Jeg har ikke vaeret med. Det er Peter selv, der valgt det. Vi har selvfølgel­ig talt sammen om det, men det er hans egen beslutning. Jeg synes, det er en god beslutning, og jeg glaeder mig til at få lidt mere ro på nu fremover, siger June til Ekstra Bladet og fortsaette­r:

– Det bliver lidt af en omvaeltnin­g. Nu har vi jo hele året rejst landet tyndt på festivaler, små klubber og større spillested­er. Vi har vaeret over det ganske land. Det har vaeret en hård tur.

Maerker alderen

– Er det hensynet til hans helbred, der har vaeret afgørende?

– Nej, det har nu ikke så meget med det at gøre. Han klarer det fint. Der er ikke noget problem med det lige nu, men han kan jo godt maerke, at han er blevet aeldre. Uanset hvor vi skal hen i landet, kører han selv vores autocamper og går på scenen og laver lydprøve.

– Så spiser vi med drengene i bandet, går på scenen klokken 20.00 og spiller to gange 45 minutter, og så er man forståelig­t nok også traet bagefter.

– Dagen efter er det så op igen og afsted til en ny by, og når man har gjort det mange gange i traek, så kan han altså godt maerke, at han efterhånde­n er blevet voksen.

Slut med fest og farver

Og selv om det stadig bliver til en enkelt skarp sammen med det højbelagte smørrebrød før koncertern­e, er det for laengst slut med de vilde efterfeste­r.

– Det er ikke, som det var i gamle dage, hvor man gik i byen bagefter. Der er ingen fest og farver laengere. Vi går paent i seng efter koncerten og ligger og falder til ro og taler om, hvordan dagen er gået. Vi går ikke i byen mere. Bandet er jo på alder med vores børn, så det kan da godt vaere, at de lige fester lidt, men for det meste så kører de nu også hjem til deres koner. De har jo også koner og børn derhjemme, siger June.

– Glaeder du dig til at få ham hjem og få lidt mere tid til børnebørne­ne?

– Ja, helt bestemt. Rigtig meget. Vi har jo syv børnebørn, og de skal plejes nu. Dem har vi haft dårlig tid til. Vi har selvfølgel­ig set dem ved saerlige lejlighede­r, fødselsdag, jul og den slags, når vi altså har kunnet komme. Men ellers har det ikke vaeret os, der har haft mest at gøre med dem. Det bliver der tid til nu, og det glaeder vi os rigtig meget til, siger June.

Jeg har ikke vaeret med. Det er Peter selv, der valgt det

 ?? FOTO: /RITZAU/CLAUS BJØRN HANSEN ?? – Nu har vi jo hele året rejst landet tyndt på festivaler, små klubber og større spillested­er. Vi har vaeret over det ganske land, fortaeller June.
FOTO: /RITZAU/CLAUS BJØRN HANSEN – Nu har vi jo hele året rejst landet tyndt på festivaler, små klubber og større spillested­er. Vi har vaeret over det ganske land, fortaeller June.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark